UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 21 september 2020 - klockan 18:55 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-09-16

Vid två tillfällen under helgen har ett flertal smällar/skott hörts i Lillsjö- och Tibbleområdet. Trots polisinsatser vid bägge tillfällena har man inte lyckats hitta den eller de som orsakat ljuden. Vid Lillsjö badväg har man dock hittat ett antal tomhylsor från skarp ammunition, vilka man tror härröra från fredagskvällen då ett flertal inringare larmade 112 om pågående skjutning vid Lillsjön.

På förmiddagen den 12 september, ca klockan 11.40, larmades polis till Skolvägen i Kungsängen där en tonåring blivit rånad på sin väst av två (något äldre) ungdomar. Målsägande hade just klivit av bussen på Skolvägen när de två ynglingarna kom fram och hotade denne och tilltvingade sig västen. En anmälan om rån är upprättad.

Vid 21.30-tiden den 13 september inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Vid 22.45-tiden den 13 september inkommer ett flertal samtal till 112 angående skottlossning vid Lillsjön. En helikopter och flera polisbilar skickas till området, men efterspaningarna är resultatlösa. Morgonen efter hittar en privatperson ett flertal tomhylsor från skarp ammunition på Lillsjö Badväg. Tomhylsorna tros härröra från fredagskvällens skjutning. Det finns ingen rapport om att någon person har inkommit med skottskada eller att skotten varit riktade mot någon. En anmälan om grovt vapenbrott är upprättad.

Strax innan halv sju på morgonen den 14 september inträffade en viltolycka vid Jurstagårdsrondellen i Bro. Bil vs rådjur.

Klockan 20.15 den 14 september kliver en blodig man ombord på bussen på Enköpingsvägen i Bro. Mannen är endast klädd i kalsonger och strumpor. Polis tillkallas. Mannen misstänks vara drogpåverkad och enligt den anmälan som görs tros han ha hoppat ut genom ett lägenhetsfönster i närheten. Det ska inte ha varit flera personer inblandade.

Vid 23-tiden den 14 september larmades polisen till Bygdegårdsvägen i kungsängen där två ungdomar utsatts för misshandel av åtta andra ungdomar. De två målsägande hade lämnat en privat fest i närområdet och gått mot busshållplatsen när de åtta gärningspersonerna hotat, slagit och sparkat dem. Enligt anmälan ska en av gärningsmännen ha haft ett pistolliknande föremål. Anmälningar om olaga hot och misshandel upprättades.

Vid midnatt natten mot den 15 september larmades 112 av ett flertal inringare om höga smällar/skott i Tibble-Lillsjöområdet. Ingen "ljudkälla" hittades, men flera av inringarna bedömde ljuden som pyroteknik/smällare.

Den 15 september hade militärpolisen en trafikkontroll på Tranbyggevägen i Kungsängen. Vid två tillfällen fick man tillkalla polisen. En förare rapporterades för olovlig körning och en förare blåste positivt på alokotestet varför polisen fick medta denne för vidare provtagning.

Klockan 02.20 den 16 september larmades polis till Lantmätarvägen i Bro där en målsägande vaknat av att dennes billarm utlösts. Målsägande såg två mörkklädda och huv-försedda personer springa från garageuppfarten. Billarmet hade utlösts av inbrottsförsök.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen