UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 25 september 2020 - klockan 19:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-09-20

Kräftburar, diesel och silverbestick har stulits på olika platser i Kungsängen den senaste veckan. Polisen har även fått in en anmälan om villainbrott, vilket är det första rapporterade bostadsinbrottet i Upplands-Bro på lång tid, samt en misshandel av en butikschef i en butik i Bro.

Någon gång under helgen, 13-16 september, stals cirka tre kubikmeter diesel från en grävmaskin och dieseltank på ett företagsområde på Mätarvägen i Brunna industriområde.

Någon gång under helgen, 13-16 september, hade ett företag på Pettersbergsvägen, i Norrbodaområdet i Kungsängen, inbrott i sin verktygsbod/container. Gärningsmannen/männen hade kapat låsbommen och stulit diverse maskiner och verktyg, bland annat två markvibratorer och flera mätverktyg.

Natten mellan den 15 och 16 september inträffade ett bilinbrott på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro. Gärningsmannen/männen har brutit sig in via dörrhandtaget. Det framgår ej i anmälan vad som stulits.

Någon gång på eftermiddagen den 16 september, mellan ungefär 15 och 17.30, inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i Kungsängen. Bil vs rådjur. Olyckan är ej anmäld av föraren varför det görs en anmälan om smitningsolycka.

Vid tiotiden den 17 september stoppades en fortkörare i en trafikkontroll på Enköpingsvägen vid Urfjäll i Kungsängen. Föraren visade sig även sakna giltigt förarbevis varför två anmälningar upprättades, en om fortkörning och en om olovlig körning.

Vid 21.30-tiden den 17 september får en polispatrull på rull syn på en vespa med fyra personer "ombord" på Hallonvägen i Tibble. De tre passagerarna springer från vespan medan föraren kör vidare. Polisen hinner fånga in en av passagerarna som visar sig vara född 1994.

Någon gång mellan 19.30 den 17 september och 06.30 den 18 september har en målsägande blivit bestulen på 26 kräftburar. 31 kräftburar las ut på kvällen den 17e och morgonen därefter fanns bara fem av dem kvar. Kräftburarna är märkta.

Någon gång under natten mellan den 17 och 18 september inträffar ett inbrott i en villa på Ängsvägen i Kungsängen. Gärningsmannen/männen har tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster och har bland annat stulit silverbestick. Vid den tekniska undersökningen säkrades en del spår som förhoppningsvis kommer till användning.

Någon gång mellan den 23 augusti och den 18 september har en målsägande boende på Hjärtstensvägen i Norrbodaområdet inbrott i sitt förråd. Bland annat har en snow board samt en Canada Goose-jacka stulits.

Vid 15.30-tiden den 18 september befinner sig tre ungdomar i 14-15-årsåldern inne i en butik på Klövtorpsvägen i Bro där de upplevs så pass störande att butikschefen väljer att avvisa dem från butiken. Två av ungdomarna slår då ner butikschefen och sparkar på denne när han ligger ner. Ungdomarna är identifierade och en polisanmälan om misshandel är upprättad. En av ungdomarna har gjort en motanmälan mot butikschefen.

Strax innan 16 den 18 september larmas polis och ambulans till Melofonstigen i Brunna där två tonåringar skadat sig i en sprängolycka. De två har tillsammans med några kompisar "slaktat" smällar och samlat krut i en behållare som de tänt på. När inget händer gick de två skadade ungdomarna fram till behållaren för att kolla varför inget hände och då exploderade den. En av ungdomarna skadades i ansiktet och den andra fick skador på händerna. De fördes i ambulans till sjukhus för vård. Det framgår ej i anmälan hur pass allvarliga skador de ådragit sig.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen