UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 25 januari 2021 - klockan 23:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-11-19

Det finns tyvärr all anledning att inleda den här Polisrapporten identiskt med den förra...

Bilinbrott. Bilinbrott. Bilinbrott.

Det som var början till en våg av inbrott i bilar har fortsatt och det är särskilt våra infartsparkeringar som drabbas. Om man jämför den gångna vecka med samma vecka förra året blir det mycket tydligt.

-Mellan den 12 och 19 november 2018 anmäldes tre bilinbrott. Alla i Kungsängen, men inget vid stationen. Den senaste veckan har elva bilinbrott anmälts varav nio har begåtts vid någon av pendlarparkeringarna. Sju stycken i Bro, lika fördelat på Stationsvägen och Assurs väg, och två vid Kungsängens station. Redan nu på tisdagsmorgonen hade vi fått in flera anmälningar från gårdagsdygnet, men det är inte ovanligt att folk dröjer en dag eller två innan de gör sin polisanmälan, så vi får nog tyvärr justera siffran uppåt, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

-Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att inte förvara något synligt i bilen. En majoritet av de drabbade har haft någon väska eller kasse liggande i bilen vilket för tjuven är mycket lockande. Ibland måste man ju ha saker förvarade i bilen, såsom navigationsutrustning etc. Ta då för vana att DNA-märka samt anteckna serienummer etc. Stöldskyddsmärk sedan bilen så att det syns ordentligt. Det är på inget vis ett hundraprocentigt skydd, men alltid avskräcker det någon. Tjuven vill ju ha lättsålt stöldgods, inte sådant som kan knyta dem till en brottsplats!

Vid 13.30-tiden den 14 november larmades polisen till en bostad på Hjärtstensvägen i Norrboda på grund av bråk. När polisen kom dit stormade en av personerna ut ur lägenheten och var aggressiv. En anmälan om våldsamt motstånd upprättades.

Klockan 17.45 den 14 november inträffade en smitningsolycka på E18 i höjd med Kungsängen. Målsägande fick göra en hastig inbromsning i vänsterfilen på grund av att framförvarande bilar gjorde detsamma. Bilen bakom hann inte bromsa utan körde in i baken på målsägande som då körde åt sidan för att som denne trodde byta försäkringsuppgifter med den andre föraren. Men denne avvek från platsen. En anmälan om smitning upprättades.

Den 15 november hade en föreningslokal på Skolvägen i Kungsängen ovälkommet besök. Okända gärningspersoner bröt sig då in i föreningens fik och stal diverse läsk och godis.

Vid 20-tiden den 16 november utlöstes ett kameralarm på ett radhus på Klaverstigen i Brunna. Polis var snabbt på plats och sökte efter de två gärningsmän som fångats på bild i kameran när de tog sig in i radhuset, men dessvärre hann de undan.

Vid 20-tiden den 16 november gjorde polisen en fordonskontroll på Musikvägen i brunna där föraren av en lastbil visade sig sakna körkort. En anmälan om olovlig körning upprättades.

Någon gång under natten mot den 17 november stals en orange och kromfärgad moped från en tomt på Glimmerstigen i Lillsjöområdet. Tack vare ett FB-inlägg kunde mopeden hittas och återbördas till sin ägare.

Strax innan 06 den 18 november inträffade en viltolycka i korsningen Smidövägen - Ålbrunnavägen. Bil vs rådjur.

Strax innan 10 den 18 november inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i Brunna, vid Konstvägen. Bil vs rådjur. Här var det ett vittne som anmälde olyckan då föraren bara körde vidare och ej heller polisanmälde olyckan i efterhand. En anmälan om smitning upprättades. Vittnet såg hur bilen körde på rådjuret.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen