Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 18:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-12-20

Vi närmar oss jul och därför är det på sin plats med en stilla påminnelse om att inte lämna något i bilen, varken när man är på julshoppingrunda eller när man parkerar för natten. Bilinbrott och stöld ur bilar är en trist men vanligt förekommande jultradition.

Högaktuellt är också att se över sin bostad med "inbrottstjuvsögon". Finns något att göra för att göra bostaden mindre intressant ur en gärningsmans ögon? Det är många mörka timmar under dygnet vilket uppskattas av dem med ont uppsåt. Kolla beslysning, insyn, lås och karmar. prata med grannarna och se till att er Grannsamverkan är aktiv.

Från veckans "skörd" av polisanmälningar:

Butikspersonal i en matbutik i Kungsängen upptäckte att man råkat ta emot en falsk 500-kronorssedel. En anmälan om bedrägeri är upprättad. Samtidigt kan tilläggas att man så sent som igår, den 19/12, hade ett inslag på Aktuellt om falska sedlar och att det just nu är många i omlopp här i Stockholmsområdet. Titta och känn noga på sedlarna du kommer i kontakt med så att inte du också råkar illa ut!

Vid 20-tiden den 19 december upptäckte en målsägande boende på Trombonstigen i Brunna, Kungsängen, att dennes svarta BMW var stulen. Kvar i P-rutan låg bara glaskross. Bilen, med ett registreringsnummer som börjar OXR stals någon gång mellan den 9 och 19 december, oklart när.

Någon gång mellan den 14-16 december inträffade ett bilinbrott på Enbärsvägen i Tibble, Kungsängen. Det framgår ej i anmälan om något stals eller om bilen endast var genomsökt.

Den 15 december, någon gång mellan 19-21, blev en målsägande bestulen på sin märkesjacka som denne lämnat i ett av omklädningsrummen i Brohuset.

Någon gång under natten mot den 16 december, mellan midnatt och 06.30, hade en målsägande boende på Bergvägen inbrott i sin bil. En sidoruta var krossad. Vinterdäcken uppges ha blivit stulna, men det framgår ej i anmälan om de låg i bagaget eller satt monterade på bilen vid stölden.

Vid 16-tiden den 16 december inträffade en arbetsplatsolycka på ett lager i Bro. En person klämde sin fot mellan sin truck och en annan truck. Vid arbetsplatsolyckor kallas alltid polis till platsen för att utreda orsak och ansvar. Det hela bedömdes vara en självförvållad olycka. Smärtor i foten men inga allvarligare krosskador ska ha uppstått.

Vid 21-tiden den 17 december hittades en båtmotor i en plastsäck gömd i skogen vid Kvistaberg. Den stulna båtmotorn verkar ha legat på platsen ett tag i sällskap med några bensindunkar. Ingen ägare är hittad ännu, så saknar du eller någon du känner en båtmotor kan det vara en idé att höra sig för.

På eftermiddagen den 18 december, mellan 15-16, stals en jacka ur ett skåp i simhallens omklädningsrum i brohuset. Skåpet var olåst, men skåpdörren stängd.

Någon gång mellan klockan 19 den 18 december och 07 den 19 december tog sig okända gärningsmän in i en container som står uppställd på Mätarvägen i Brunna industriområde. Någon sorts skärverktyg har använts för att ta upp ett hål i ena containerväggen. Diverse verktyg stals. Polisen hoppas kunna få värdefulla bilder från övervakningsfilmen.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen