UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 06:28 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-03-13

Tre stulna katalysatorer. Tre brottsplatser och tre målsägande. Men bara en bilmodell.

Veckans Polisrapport innehåller allt möjligt, men bland annat katalysatorstölder från tre stycken Toyota Prius-bilar.

-För närvarande är äldre bilar, och då kanske främst Toyota Prius, hett villebråd. Där sitter nämligen katalysatorn förhållandevis lättillgänglig vilket tjuvarna tycker är behändigt. Vi har haft ett stort antal stölder av katalysatorer sedan årsskiftet och därför vill vi uppmärksamma Upplands-Broborna på företeelsen. Att kapa bort en katalysator är ingen tyst historia - det låter en hel del och därför begås brotten så gott som uteslutande nattetid. Skulle man höra ljud från parkeringen som man tycker låter suspekt får man gärna ringa 112. Att ringa 112 vid ett pågående brott är i sin ordning, även om det inte skulle röra sig om fara för liv, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Där finns även ett lägenhetsinbrott, stölder ur ett par bygg-containrar samt ett försök till bedrägeri, ett så kallat åldringsbrott. Och en hel del annat.

Natten mellan den 8 och 9 mars utsattes en Foodtruck i brunna industriområde för inbrott. Foodtrucken stod parkerad på Mätarvägen.

Tidigt på morgonen den 9 mars, mellan klockan 06.30 och 07.10 hade ett företag på Mätarvägen i brunna industriområde ovälkomna besökare inne på sitt kontor. En i personalen såg hur tre okända personer lämnade lokalen och därefter kunde man konstatera att ett flertal mobiltelefoner samt en mängd bilnycklar stulits.

På morgonen den 9 mars upptäcktes en stöld ur en byggcontainer som står uppställd i Norrbodaområdet i Kungsängen. Diverse batterier och batteriladdare,  modell större, rapporteras stulna.

Vid 16-tiden den 9 mars fick en polispatrull syn på ett fordon med för poliserna en del "kändisar" i. Eftersom man visste att föraren saknade förarbevis ville man få stopp på bilen, men det ville inte föraren som gasade därifrån. Färden gick i hög hastighet och i tätbebyggt område i de centrala delarna av Bro varför polisen i ett tidigt skede valde att "släppa" jakten för att inte riskera att provocera föraren ytterligare. Efter en stund hittade man bilen, "dumpad". Bilen beslagtogs och forslades från platsen. Även om ingen person fanns kvar kunde ett antal anmälningar göras då polisen i ett tidigt skede kunnat identifiera föraren. 

Vi 21.30-tiden den 9 mars befann sig målsägande på "lokal" i Kungsängens centrum. Under ett toalettbesök lämnades handväskan obevakad på bordet i restaurangen. När målsägande kom tillbaka några minuter senare var väskan borta.

Någon gång mellan klockan 19 den 9 mars och klockan 07 på morgonen den 10 mars stals en katalysator från målsägandes Toyota Prius som stod parkerad på Hallonvägens boendeparkering i Tibble.

Någon gång mellan klockan 20 den 9 mars och klockan 08 den 10 mars blev målsägandes lägenhet på Bergvägen i Kungsängen utsatt för ett inbrott. Det finns inga brytmärken eller andra skador som visar hur tjuvarna tagit sig in så man misstänker att de haft en nyckel. Enligt anmälan ska en lägenhetsnyckel eventuellt ha stulits några veckor tidigare.

På eftermiddagen den 10 mars, mellan 13.50 och 14.45, stals en cykel från cykelstället vid Bro station. Cykeln var ordentligt låst men låset var kapat, sannolikt med en batteridriven vinkelslip. (Enligt polisen är det mycket vanligt just nu att cyklar stjäls av vinkelslip-utrustade gärningsmän)

Någon gång mellan klockan 16 den 10 mars och klockan 06.30 den 11 mars skedde ett inbrott i en byggcontainer som stod uppställd på Furuhällsvägen i Kungsängen. Diverse verktyg stals.

Någon gång mellan den 10 och 12 mars stals en katalysator från målsägandes Toyota Prius som stod parkerad på Bergvägens boendeparkering i Kungsängen.

Någon gång mellan klockan 17.30 den 11 och klockan 07 den 12 mars stals en katalysator från målsägandes Toyota Prius som stod parkerad på Kungsvägens boendeparkering i Kungsängen.

Tidigt på morgonen den 12 mars, vid 06.40-tiden, inträffade en trafikolycka i korsningen Håtunavägen - Tjustavägen. En bil och en buss var det som var inblandade i olyckan. Inga personskador finns omnämnda i anmälan.

Den 12 mars inträffade en arbetsplatsolycka vid ett bygge på Assurs väg i Bro. En anställd ska ha sågat sig illa i handen och en anmälan om arbetsskada är upprättad. Man utreder olyckan för att fastställa ansvarsfrågan.

En målsägande född på 40-talet utsattes i veckan för ett bedrägeriförsök. En kvinna ringde till målsägande och sa sig ringa från polisen. Kvinnan påstod att målsägande blivit utsatt för en hackning och att dennes konto var tömt. "Poliskvinnan" frågade därefter om diverse detaljer kring hur målsägande bor och annat, men målsägande "anade ugglor" och sa att han/hon skulle ringa polisen och kolla upp det hela. Då la "poliskvinnan" på. En anmälan om bedrägeriförsök är upprättad.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen