UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 22 april 2021 - klockan 02:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-09-15

En polisrapport vars innehåll så gott som uteslutande rör anmälningar om fyrbenta trafikoffer samt tvåhjuliga fordon tillhör inte vanligheterna, men den här gången var det dags. Under helgen ett flertal samtal inkommit till polisen om buskörande moppar och crossar i Bro och Kungsängen. Ett par unga förare har bötfälts och en moppe har beslagtagits.

-Vi vill att allmänheten fortsätter att ringa in om buskörandet. Även om vi inte tar fast någon varje gång så samlar vi vittnesuppgifterna och kan ha stor nytta av dem vid ett senare tillfälle. Både i Bro och i Kungsängen är det vårdslösa körandet ett problem som vi vill komma till rätta med, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro. Han fortsätter:

-När det gäller viltolyckorna så är det en helt annan typ av problematik, men likväl ett problem. Så här på höstkanten börjar ungarna bli så pass stora att viltet kan börja röra sig över större ytor. Om bara några veckor börjar dessutom älgjakten vilket ytterligare påverkar djurens rörelsemönster. Plötsligt tar både älgar och rådjur nya vägar och kan dyka upp på platser de vanligtvis inte rör sig på.

Att köra på vilt är något man som bilförare måste anmäla till polisen. Albin Näverberg förtydligar ytterligare:

-Om olyckan skulle vara framme och du kör på till exempel ett rådjur ska du märka ut platsen och anmäla olyckan till oss. Om djuret skadas och lämnar olycksplatsen ska du inte följa efter eftersom djurets adrenalinrusch gör att det trots allvarliga skador kan röra sig ganska långt innan det segnar ner. Det är bättre då att bara notera i vilken riktning djuret rör sig och meddela det till oss eller till viltvärdaren så att denne, med sin erfarenhet, får sköta eftersöket. På så sätt kan sannolikt det skadade djuret hittas snabbare och lidandet minimeras.

Vid 16-tiden den 11 september hittas en stöldanmäld MC på Fjärilsstigen i Bro. MCn ska enligt anmälan ha stulits i närheten samma dag.

Under kvällen den 11 september inkommer ett flertal samtal till 112 om pågående buskörning med moppar och crossar i Finnstaområdet i Bro. Polisen cirklar i Bro och stöter bland annat på två unga moppeförare på Backstuguvägen i Österhagen som inte har hjälm på sig. Polisen kontaktar ynglingarnas målsmän.

Det kommer även in samtal från oroliga Kungsängenbor som rapporterar om buskörande moppar och crossar i Ekhammarsområdet. 

Klockan 20.20 den 12 september inträffade en viltolycka på Tjustavägen, i höjd med Aske. Bil vs rådjur. Rådjuret skadades och linkade iväg från olycksplatsen. Viltvårdare tillkallades.

Ett antal cannabisplantor påträffades i Kungsängen under helgen. Polis tillkallades och plantorna beslagtogs. En anmälan om misstänkt narkotikabrott utan gärningsman upprättades. Plantorna påträffades i Strandvägenområdet.

Klockan 10.22 den 14 september beslagtog polisen en moped på Fjärilsstigen i Bro.

Klockan 18.53 den 14 september inträffade en viltolycka vid cirkulationsplatsen Jordlottsvägen / Kockbackavägen i Österhagen, Bro. Bil vs rådjur. Bilen fick ordentliga plåtskador i fronten men rådjuret lyckades ändå skutta därifrån på tre ben. Viltvårdare tillkallades.

Klockan 08.24 den 15 september inträffade en viltolycka i höjd med Smedjan, Säbyholm. Bil vs rådjur. Bilen fick ordentliga plåtskador. Viltvårdare tillkallades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen