Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 23:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-07-06

Vid summeringen av den gångna helgen kan man konstatera att två händelser sticker ut, långt ut, från vad polisrapporten i UBRO vanligtvis innehåller. Båda händelserna inbegriper vapen och båda händelserna är oroväckande och mycket omskakande, var och en på sitt vis. På lördagsförmiddagen var det någon som sköt med ett hagelgevär genom en lägenhetsdörr i ett flerbostadshus vid Svartviksbacken i Kungsängen och tidigt på söndagen blev en person skjuten i benet i samband med ett bråk vid Broterassen i Bro centrum. Två män sitter anhållna misstänkta för inblandning i den händelsen.

Någon gång mellan den 1 och 3 juli stals en bil från Fiskartorpet i Bro. Målsägande hade parkerat bilen lite avsides och när denne kom tillbaka till platsen den 3 juli var bilen borta. Målsägande återfann själv bilen cirka en kilometer från platsen den stått parkerad på. Bilen var då vandaliserad.

Någon gång mellan den 3 och 4 juli körde någon på ett rådjur ute på Ådövägen i Bro. Då ingen anmälan gjorts av den som körde på djuret betraktas det som en smitning. Inringaren hittade det döda rådjuret i vägkanten.

Någon gång mellan den 3 och 4 juli gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Marmorstigen i Lillsjöområdet. En av bilens rutor hade krossats, någon hade rotat runt i bilen och gods saknades.

Någon gång mellan eftermiddagen den 3 juli och klockan 11.30 den 4 juli sköt en okänd gärningsman ett hagelgevärsskott genom målsägandes ytterdörr vid Svartviksbacken i Kungsängen. Då målsägande inte var hemma under den perioden är brottstiden något oklar, men enligt anmälan hörde ett vittne ett högt ljud, en smäll, som sannolikt var skottet cirka en halvtimme innan målsägande kom hem och upptäckte den sönderskjutna ytterdörren. Hagelsvärmen hade gått rakt genom dörren och satt fast i motsatta hallväggen. En teknisk undersökning har genomförts och Polisen utreder händelsen som framkallande av fara för annan.

Någon gång mellan den 4 och 5 juli gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Kristallstigen i Lillsjöområdet. En av bilens rutor hade krossats och gods saknades.

Klockan 05.38 den 5 juli larmades Polis till Broterassen vid Bro centrum där vittnen hört skott avfyras. Strax innan polisen nådde fram till larmplatsen avvek en personbil i hög hastighet. En polispatrull stoppade bilen och grep personerna i den. Vid Broterassen fann man en lindrigt skottskadad man som fördes till Karolinska för vård. Sammanlagt fem personer frihetsberövades och fördes till Sollentuna för förhör. På söndagskvällen anhölls två av personerna. Se separat artikel.

Den 5 juli, vid halv sjutiden på morgonen, stals en moped av märket Gilera från Håbo-Tibbleområdet. Mopeden är en klass-2-moppe, grön-vit i crossmodell. Ett vittne såg två män i tjugoårsåldern som sannolikt var gärningsmännen på platsen i samband med att mopeden försvann.

Någon gång mellan den 29 juni och den 5 juli stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Hjortronvägens boendeparkering i Tibble.

Den 5 juli någon gång mellan klockan 16 och 19.30 stals en ryggsäck från en lekpark vid Bergvägen i Kungsängen. Ryggsäckens unga ägare hade tagit med sig sin läsplatta i ryggsäcken och med ut till lekparken för att visa den för kompisarna, sedan ställt ifrån sig ryggsäcken medan de lekte och gungade. När det var dags att gå hem var ryggsäcken borta. Läsplattan också.

Den 5 juli, någon gång mellan 11.45 och 23, gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes bil som stod parkerad på Stationsvägen, vid pendeltågsstationen, i Bro. Vänster sidoruta var krossad och någon hade rotat runt i bilen men enligt anmälan så saknades troligtvis ingenting.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen