Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 02:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-01-28

Sedan i fredags har det inkommit 33 anmälningar av blandat slag. En del av dessa är rena förlustanmälningar, och gäller inte något brottsligt. I övrigt så handlar det om snatteri, bilstöld, förrådsinbrott, slangning och rattfylleri. Med tanke på den bostadsinbrottsvåg som drog in över kommunen i december och som fortsatte ett tag in i januari är det väl värt att notera att det sedan den 21 januari inte varit ett enda bostadsinbrott. Varken i Upplands-Bro eller i Järfälla.

Vid sjutiden på morgonen den 23 januari inträffade en bilolycka i Kockbackarondellen i Bro. En bilist fick sladd i rondellen och krockade med den stenmur som är uppbyggd däri.Ingen person skadades.

En samfällighet i Finnsta anmälde den 23 januari att de haft inbrott i ett förrådsutrymme någon gång under natten mellan den 22 och 23 januari. Diverse verktyg stals vid inbrottet.

Strax efter 16 den 23 januari inträffade en trafikolycka på Granhammarsvägen i höjd med Hallonvägens busshållplats. Vid tidpunkten för olyckan var det väldigt halt. Föraren fick sladd och snurrade 180 grader innan bilen hamnade på sidan i diket. Ingen skadades. Se separat artikel.

Natten mellan den 23 och 24 januari stals en Chevrolet 1500, en pickis, från boendeparkeringen på Hjortronvägen i Tibble.

Natten mellan den 23 och 24 januari stals en ljusbrun Mazda från pendeltågsparkeringen i Bro, Stationsvägen.

På eftermiddagen den 24 januari såg en polispatrull den efterlysta ljusbruna Mazdan som stals på fredagen på rull i Bro. Föraren stannade på polismannens signal. I bilen satt fyra för polisen väl kända ungdomar som alla misstänktes vara påverkade. Anmälningar om grov olovlig körning och rattfylleri under narkotikapåverkan upprättades. Se separat artikel.

En målsägande som parkerat sin personbil vid Tibble Torg natten mellan den 23 och 24 januari anmälde att bilen utsatts för försök till bränslestöld alternativt skadegörelse. Bilens tanklock var uppbrutet och både luckan och bilen hade repats. Inget bränsle hade dock stulits.

En målsägande som parkerat sin bil på Hallonvägens boendeparkering natten mellan den 23 och 24 januari anmälde att bilen utsatts för försök till bränslestöld alternativt skadegörelse. Bilens tanklock hade brytskador och både lucka och bilen hade repats. Inget bränsle hade dock stulits.

Någon gång mellan den 15 december och den 26 januari har någon eller några personer huggit ner åtminstone sex mindre träd på målsägandes mark vid Håtuna Kyrkväg, Håbo-Tibble. Träden låg kvar där de fälldes.

Den 26 i första togs en snattare i en butik i Bro. Snattaren var först inne i butiken vid halvniotiden på morgonen och sågs stjäla öl. Pesonalen hann inte ta fast snattaren då, men ungefär två timmar senare återkom samma person och upprepade samma procedur och den här gången hann personalen med. En anmälan om snatteri upprättades.

Den 26 januari klockan 15.51 inträffade en viltolycka vid Markeby, Håbo-Tibble. Personbil vs rådjur.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen