Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 03:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-07-28

I skuggan av den tragiska händelsen i Råby kan man inte säga annat än att det varit en fruktansvärd helg polisiärt sett i Upplands-Bro, men om man lägger det hemska åt sidan och bara tittar på de övriga anmälningarna som inkommit så var det en ganska ordinär helg med 17 inkomna anmälningar, däribland ett bostadsinbrott, lite skadegörelse, något förrådsinbrott och ett par bilstölder. Ett stort cannabisfynd ute på ön Stora Dansaren sticker ut som något utöver det vanliga.

Den 24 juli anmälde en målsägande boende på Hallonvägen i Tibble att denne utsatt för ofredande via ett flertal kränkande Internet / sociala medier-inlägg.

Den 24 juli anmäldes en person boende på Kadriljvägen i Brunna för djurplågeri. Anmälaren hade hittat den mycket vanvårdade hunden i området kring Mandolinvägen och hörde av sig till Polisen. Man lyckades spåra hundägaren som anmäldes för djurplågeri.

Någon gång mellan den 17 och 24 juli stals en båt från Livgardets område. Båtens lås och förtöjningslinor var avkapade, i övrigt fanns inga spår efter den. Båten är en plastbåt av märket Regal Monterey 225 med vitt skrov och grönt kapell.

Någon gång mellan den 24 och 25 juli stals en bil från Råbystigens boendeparkering. Ett vittne som såg bilen "på rull" genom Bro tidigt på lördagsmorgonensom reagerade på hur den kördes och sedan lämnades i vägkanten vid Fasanstigen i Bro och larmade då polisen. De kunde med hjälp av registreringsnumret nå ägaren som parkerat bilen vid 21-tiden kvällen innan och som inte hunnit märka att bilen var borta. Man konstaterade att bilen stulits under natten och att tre sidorutor var krossade.

Vid halvsextiden på morgonen den 25 juli såg ett vittne hur tre ynglingar höll på att bryta sig in i ett förråd på en av gårdarna på Råbystigen i Bro. Vittnet ringde polisen och gav sig sedan till känna. Ynglingarna sprang från platsen men en utav dem greps.

På morgonen den 25 juli fick polisen in ett tips om en stor cannabisodling på ön Stora Dansaren i Mälaren. Stora Dansaren ligger i de södra delarna av Upplands-Bro, nära Dävensö. En båtburen polispatrull tog sig ut till ön och beslagtog 178 meterhöga cannabisplantor.

Någon gång under kvällen den 25 juli inträffade en stöld ur ett låst kylskåp i en lokal på Energivägen i Brunna. I lokalen pågick ett större event med cirka 500 deltagare, både kända och okända personer. Någon hade brutit upp det hänglås som satt på kylskåpet och stulit läsk därur.

Någon gång mellan 19 och 20 den 25 juli blev en målsägande bestulen på sin mobiltelefon. Målsägande var på besök hos en bekant på Råbystigen i Bro och förvarade sin mobil i väskan i hallen.

Klockan 20.02 den 25 juli larmades polis och ambulans till Råbystigen i Bro där ett mord på en liten flicka skett. En allvarligt skadad man flögs med ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Mannen anhölls senare under kvällen, skäligen misstänkt för mord (den lägre misstankegraden). Se separata artiklar.

Någon gång mellan den 24 och 26 juli hade en målsägande boende på Hästhovsvägen i Finnsta ovälkommet besök i sin villa. Okända gärningsmän hade brutit upp altandörren och stulit diverse gods.

Någon gång mellan den 25 och 26 juli utsattes en förskola i Brunna för skadegörelse. På morgonen den 26e upptäcktes att fyra fönsterrutor krossats.

Den 26 juli, någon gång mellan 10.30 och 16.30 stals en mobiltelefon ur målsägandes golfbag. Golfbagen stod obevakad utanför klubbhuset under en timme, i övrigt hade målsägande den med sig på banan. I mobilfodralet förvarades körkort, kontokort, bensinkort med mera.

Klockan 14.35 den 26 juli inträffade en trafikolycka på väg 263 i höjd med Häggebylund. Vid en omkörning kom möte i motsatta körfältet vilket slutade med en kollision. En av förarna är misstänkt för att ha orsakat olyckan och en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada upprättades.

Natten mellan den 26 och 27 juli blev en målsägande boende på Fagerlidsvägen i Kungsängen bestulen på sin bil, en svart Volvo V70 med takbox. Målsägande kunde inte heller hitta bilnycklarna så det kan eventuellt vara så att gärningsmannen / männen kommit över dem på okänt sätt.

På förmiddagen den 27 juli hittade grannstödsförarna en uppenbart stulen moped som låg "slängd" vid dagvattendammen på Råby Gärde. Ägaren meddelades och ombads hämta sitt fordon.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen