Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 17:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-08-28

Den gångna veckan har varit relativt lugn polisiärt sett - om man bortser från det långdragna förföljandet av en yngling i stulen bil som inleddes i Upplands-Bro och som avslutades långt senare i Tensta Centrum. Annars är det mest stölder, bedrägeriförsök och skadegörelse som fyller anmälningshögen.

Fredagen den 14 augusti inträffade som UBRO tidigare rapporterat om en trafikolycka vid Bro IP, en olycka utan misstanke om brott. Bilägaren lämnade bilen parkerad vid Bro IP då den inte gick att köra från platsen. Planen var att bärga bilen på måndagen, den 17. Under helgen hade bilen utsatts för skadegörelse och stöld. Bland annat hade vindrutetorkare, vattentank och mycket mer avlägsnats, en ruta krossats med mera.

Någon gång mellan den 17 och 19 augusti ska en målsägande ha utsatts för ett bedrägeriförsök med hjälp av falska p-böter. Enligt anmälan hade bilen stått parkerad på Växthusvägen i Bro när den försetts med vad målsägande tror är en falsk P-bot.

Den 24 augusti anmäldes att en förskola i Bro någon gång mellan den 21 och den 24 augusti utsatts för skadegörelse och förrådsinbrott. Okända gärningsmän hade brutit upp en förråd på förskolans gård och skadat en cykel, en belysningsarmatur och lyktstolpar.

Någon gång mellan den 24 och 25 augusti (klockan 19.30-05.30) stals målsägandes cykel. Cykeln, en vit hybridcykel av märket Specialized, stod låst i ett cykelställ utanför fastigheten på Tallrisvägen i Kungsängen.

Strax efter 03 den 25 augusti såg ett vittne hur två personer, en kvinna och en man, plockade ut kläder ur Myrornas insamlingslåda vid Bro Centrum. Vittnet ringde då polisen som skickade en patrull. Under tiden gick gärningsmännen till en fastighet på Örnstigen i Bro där vittnet såg dem ta sig in i ett grovsoprum. Polisen som kom till platsen tog personuppgifter och gärningsmännen fick sedan lägga tillbaka kläderna i insamlingslådan. Anmälningar om stöld och olaga intrång upprättades.

Någon gång mellan klockan 11.15 och 17.20 den 25 augusti stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad vid Bro station, Stationsvägen.

Vid niotiden den 26 augusti inträffade en stöld på en skola i Bro. En skolelev lade ifrån sig sin mobiltelefon en liten stund, vände ryggen till några minuter och sedan var telefonen borta.

Den 26 augusti, strax efter 10 såg en polispatrull en efterlyst, stulen bil som stod parkerad. Man sökte i närområdet efter föraren och höll på att ordna med beslagtagningen av fordonet när en yngling, tidigare känd av polisen för bland annat bilstöld, sågs köra iväg i bilen. Ett förföljande inleddes som utvecklades till en stor polisiär insats med flertalet polispatruller och helikopter inblandad. Se separat artikel.

Den 26 augusti, vid 14.20, parkerade en målsägande sin motorcykel, en svart-orange Kawasaki ZX900, utanför en verkstad vid en mack i Kungsängen. Medan målsägande gick in på verkstaden för att skriva in mc:n passade en okänd gärningsman på att stjäla den.

Någon gång mellan den 26 och 27 augusti inträffade ett förrådsinbrott på Klaverstigen i Södra Brunna. En skottkärra, ett kompressoraggregat och en del annat gods stals. Skottkärran hittades på torsdagen i ett skogsområde vid Hagnässkolan och en bild lades ut på polisens FaceBook och här på UBRO. Tack vare bilden kunde skottkärran och övrigt gods snabbt återbördas till den rättmätige ägaren.

Vid 18-tiden den 27 augusti kom en polispatrull i civil bil och civil mundering till Örnstigen i Bro för att göra en husrannsakan på en adress där. Bara minuter efter att de parkerat bilen hörde de ett billarm ljuda och skyndade sig ut för att kolla vad som stod på. Det visade sig att någon hade krossat sidorutan på polisbilen med en sten och repat lacken på bilen.

Någon gång mellan den 27 och 28 augusti utsattes en fastighet på Köpmanvägen i Bro för skadegörelse. Någon har skadat en pelare som håller upp ett tak, eventuellt har pelaren blivit påkörd.

Någon gång mellan den 27 och 28 augusti (mellan klockan 17 och 09) har någon gjort inbrott i målsägandes husbil. Husbilen stod parkerad på Mätarvägen i Brunna industriområde. Enligt anmälan ska åtminstone en handfull husvagnar och husbilar ha råkat ut för samma öde. Målsägandes husbil hade enligt anmälan så gott som länsats på allt löst gods.

Strax innan 10 på fredagen stoppades en hjälmlös mopedist på Skolvägen i Kungsängen av en polispatrull. Man kontrollerade fordon och förare, varpå föraren misstänktes för rattfylleri och medtogs till Sollentuna för provtagning och utredning.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen