Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 21:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-10-02

Dryga tjugotalet anmälningar har inkommit till polisen sedan i måndags. Flertalet anmälningar rör olika former av trafikrelaterade brott och händelser, såsom trafikolyckor, viltolyckor, bilinbrott eller smitningar.

Klockan 01.59 den 28 september inträffar en viltolycka vid Nedergården, på länsväg 912. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 25 och 28 september utsattes lekutrustning på en förskola på Artistvägen i Brunna för skadegörelse.

Någon gång mellan den 26 och den 28 september stals två hjullastare från en oinhägnad byggarbetsplats på Skällstavägen i Bro. Hjullastarna är båda av märket Volvo, den ena är en gul L90B och den andra en gul L120A. Dessutom stals diverse tillbehör inklusive en container. Man tror att gärningsmännen lastade upp godset på en lastbil. Vittnen ska ha sett en vit skåpbil i anslutning till hjullastarna den 26 september.

I morgonrusningen den 28 september är det en taxichaufför som väljer att använda vägrenen för att snabbt ta sig fram på E18. Det går inte bättre än att han kör för nära målsägandes bil och slår av sidobackspegeln ungefär vid Brunnaavfarten. Taxin svänger av och målsägande följer efter och lyckas påkalla uppmärksamhet så att taxin stannar. Föraren anser sig inte ha tid att skriva några papper utan lämnar platsen. Målsägande har registreringsnumret och kan på så sätt spåra föraren som anmäls för smitning.

I morgonrusningen den 28 september, vid 06.25, inträffar en trafikolycka på E18 i höjd med Stäket. Vid ett vägarbete saktar trafiken in men en förare hinner inte bromsa utan kör in i framförvarande bil. Sammanlagt tre fordon blir inblandade i olyckan som orsakar stor påverkan på trafiken. En anmälan mot föraren för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon upprättas.

Någon gång mellan klockan 10.25 och 12.55 den 28 september stals en väska på en skola i Brunna. Målsägande hade hängt ifrån sig väskan på en krok utanför matsalen. I väskan förvarades bland annat plånboken med diverse kontokort och kontanter.

Den 28 september anmälde en målsägande boende på Strandvägen i Kungsängen att denne utsatts för ett bedrägeriförsök. Målsägande fick brevledes besked om att fyra olika företag gjort kreditupplysning på honom/henne då varor beställts från fyra olika företag i målsägandes namn. Beställningarna hade dock inte skickats utan gick att stoppa.

Den 28 september anmälde en målsägande boende på Fasanstigen i Bro att denne blivit utsatt för ett bedrägeri. Målsägande hade beställt två väskor från en internetbutik och betalat med kontokort. Strax därefter fick målsägande höra att andra personer blivit lurade av just det företaget och försökte då komma i kontakt med kundservicen vilket inte lyckades. När målsägande sedan skulle kolla upp hemsidan var den nedsläckt.

Någon gång mellan den eftermiddagen den 28 september och morgonen den 29 september försvann målsägandes plånbok på okänt sätt. Enligt anmälan misstänker målsägande att plånboken stals i samband med att han/hon besökte en butik i Kungsängens centrum på eftermiddagen den 28e.

Vid niotiden den 29 september inträffade ett ofredande vid Kungsängens station. Målsägande har anmält att en okänd person tog tag i målsägandes jacka, högt upp mot halsen, och höll fast målsägande i tiotalet sekunder innan målsägande slog sig fri.

Den 28-29 september utsattes en målsägande boende på Vallmostigen i Bro för bedrägeri. Enligt anmälan har två olika betalningar gjorts via internet, till ett sammanlagt värde av drygt 1 400 kronor, med målsägandes kontokortsuppgifter. Betalningar som inte målsägande gjort själv. Kortet finns fortfarande i målsägandes ägo så det är oklart hur gärningsmannen fått tillgång till uppgifterna.

Någon gång mellan klockan 20 och 21.40 den 29 september inträffade ett bilinbrott på Fjärilsstigen i Finnsta. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen kastat en tegelsten genom den högra rutan fram. Förutom att bilen fylldes med glassprlitter stals även en datorväska med innehåll och bilens ägarbok.

En målsägande boende vid Thoresta i Bro har anmält en namngiven person för nedskräpning och miljöbrott. Enligt anmälan har bland annat en traktor, en brygga och en hel del skrot och föremål dumpats/lämnats på målsägandes mark av den namngivne. Marken "ockuperades" för snart två år sedan och sedan dess har tvisten pågått.

Klockan 06.52 den 30 september anmäldes en smitning från en viltolycka på väg 269 i Håbo-Tibble. Anmälaren hittade det skadade rådjuret på vägen när denne passerade, men visste varken vem som kört på eller när det inträffat.

Klockan 09.19 den 30 september inträffade en viltolycka på Ginnlögs väg i Bro, i närheten av Bro kyrka. Bil vs rådjur.

Klockan 09.31 den 30 september inträffade en viltolycka vid Bro trafikplats. Bil vs rådjur.

Strax efter 14 den 30 september inträffade en trafikolycka i Tibble. En bil och en moped var inblandade. Enligt anmälan iakttogs ej väjningsplikt av mopedföraren.

Klockan 16.20 den 30 september inträffade en trafikolycka på E18 i höjd med Kungsängen utan misstanke om brott. Av okänd anledning svartnade det för ögonen på föraren så att denne körde in i mitträcket. Polisen valde att frånta föraren körkortet med hänvisning till ålder och körförmåga.

Någon gång mellan den 30 september och den 1 oktober inträffade ett bilinbrott på Finnstastigens boendeparkering. Enligt målsägande hade en ruta krossats. Kläder och diverse verktyg hade stulits ur bilen.

Någon gång mellan den 30 september och den 1 oktober försökte någon stjäla målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Fjärilsstigens boendeparkering i Finnsta. Gärningsmannen / männen hade krossat den vänstra bakre rutan, lyckats få loss rattkryckan, brutit loss tändningslåset och slitit fram kablarna under ratten.

Någon gång mellan klockan 06.00 och 15.30 den 1 oktober försökte någon stjäla målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Fjärilsstigens boendeparkering i Finnsta. Gärningsmannen / männen hade krossat den vänstra bakre rutan, tagit bort kåpan under ratten, brutit i tändningslåset och slitit fram kablarna under ratten. Bilen var även genomsökt.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen