Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 11:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-10-23

Ett fyrtiotal polisanmälningar har inkommit sedan i måndags. Viltolyckor och internetbedrägerier är de vanligast förekommande anmälningsorsakerna. Värt att notera är att det efter de senaste veckornas ökande antal cykelstölder inte har anmälts någon sedan förra fredagen.

Att fyra misstänkta inbrottstjuvar greps i Håbo-Tibble och två misstänkta rånare greps i Finnsta under torsdagen är även det värt att uppmärksamma.

En målsägande boende i Håbo-Tibble Kyrkby har utsatts för ett internetbedrägeri. Någon har med hjälp av målsägandes personuppgifter beställt varor på Internet till ett värde av nästan 7 000 kronor. Enligt anmälan har bedrägeriet skett mellan den 5 och 19 oktober.

Någon gång mellan den 16 och 19 oktober krossades den yttre rutan i ett fönster på en skola i Brunnaområdet. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Vid lunchtid den 19 oktober får ett vittne syn på en bil som körs extremt vingligt. Vittnet larmar polisen och följer under tiden efter bilen för att hålla koll på den och meddela färdväg. Förföljandet inleds i Tibbleområdet och fortsätter genom Kungsängen och vidare mot Stäket längs Enköpingsvägen. Den framförvarande bilen kör vingligt över hela vägbanan, även i motsatt körriktningsfält, och är vid ett tillfälle nära att frontalkrocka med en buss. Den kör in i räcken på båda sidorna av vägen, på en gångbana, kör ner några stolpar längs vägen och så vidare. Vid Dalkarlsbacken får polisen stopp på föraren som ombeds göra ett alkotest. Föraren blåser negativt. Däremot visar det sig att förarens hälsa under en tid försämrats av ett sjukdomstillstånd och att körförmågan kraftigt påverkats. Föraren blev av med sitt körkort.

Klockan 14.28 den 19 oktober larmades polis till Lantmätarvägen i Bro där en inringare  berättar att en grupp ungdomar, företrädesvis i de yngre tonåren, misshandlat någon utanför på gatan. Ett vittne till händelsen ska då ha ropat till dem att sluta upp. Ungdomarna skrek då diverse hot mot vittnet och började även kasta sten mot vittnet. En fönsterruta krossades av en av stenarna. Skadegörelse, olaga hot och misshandel blev anmälningsorsakerna. Några av ungdomarna är namngivna i anmälan.

Någon gång mellan den 10 och 20 oktober stals målsägandes fyra vinterdäck på fälg ur dennes vindsförråd på Råbystigen i Bro. Dörren till förrådsutrymmet stod öppen, men det var inga brytmärken på låset.

Någon gång mellan den 19 och 20 oktober gjorde okända gärningsmän inbrott i en container. I containern, som stod vid en byggarbetsplats på Slånbärsvägen i Tibble, förvarades en stor mängd verktyg. Förutom att kapa låset hade gärningsmännen även lyckats flytta på en stor betongbumling/stenbumling man positionerat framför container-dörren för att förhindra inbrott.

Vid 14-tiden den 20 oktober larmades polis och ambulans till Rösaringsvägen där en arbetsplatsolycka inträffat. Då man höll på med takarbeten hade en byggställning rests mot huset. En av byggarbetarna föll ner från andra våningen, i glipan mellan ställningen och väggen. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka upprättades.

Vid fyratiden på eftermiddagen den 20 oktober hittade en anställd en skadad kollega i en av lagergångarna på ett stort företag i Bro. Den skadade var omtöcknad och hade en blodig skada i ansiktet som han / hon inte visste hur den uppstått. Polis och ambulans tillkallades och en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka upprättades.

Klockan 08.30 den 21 oktober inträffade en viltolycka vid Trafikplats Brunna/E18. Personbil vs rådjur.

Vid 15-tiden den 21 oktober upptäckte en målsägande att någon stulit en registreringsskylt från målsägandes bil som stod parkerad på Liljestigen i Bro.

Klockan 18.16 den 21 oktober inträffade en viltolycka vid Trafikplats Brunna/E18. Personbil vs rådjur.

Klockan 20.23 den 21 oktober inträffade en viltolycka på Jurstabergsvägen i Bro. Personbil vs vildsvin.

Den 21 oktober anmälde en målsägande boende på Tallrisvägen i Kungsängen att denne
utsatts för ett bedrägeri genom internet. Målsägande fick hem ett brev från UC som berättade att ett internetföretag gjort kreditupplysning på målsägande utan att denne själv försökt handla något.

Någon gång mellan den 21 och 22 oktober utsattes en bensinstation i Kungsängen för ett stöldförsök som av okänd anledning inte fullbordades.

Strax efter 10 den 22 oktober greps fyra män misstänkta för ett villainbrott i Lövhagen, Håbo-Tibble. Se separat artikel.

Klockan 20.30 den 22 oktober gjorde polisen en husrannsakan i en lägenhet på Fjärilsstigen. Husrannsakan gjordes för att man utanför lägenheten hittat en bil som satts i samband med ett väpnat rån som inträffat i Kallhälls centrum samma eftermiddag. Två personer greps. En del stöldgods som kan sättas i samband med rånet hittades. Polisen hittade även narkotika på en av de gripna. Ett par olika anmälningar upprättades. Se separat artikel.

Klockan 03.34 den 23 oktober inträffade en viltolycka på Ängsuddsvägen i Bro. Personbil vs rådjur.

Klockan 06.40 den 23 oktober inträffade en trafikolycka på motorvägsavfarten i Brunna. En förare körde in i framförvarande fordon och en anmälan om ej anpassat avstånd till framförvarande fordon upprättades.

En målsägande boende på Strandvägen i Kungsängen har anmält att denne utsatts för ett bedrägeriförsök via Internet. Någon har beställt varor till ett värde av nästan 13 000 kronor med hjälp av målsägandes personuppgifter. Bedrägeriet upptäcktes i och med att målsägande fick hem en påminnelseavi om att varor fanns att hämta. I och med polisanmälan kunde köpet hävas.











Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen