Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 09:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-12-11

Flera bostadsinbrott och ett inbrottsförsök, samt ett rån mot två tioåringar toppar anmälningslistan den här veckan. Dessutom har flera fall av stölder och skadegörelse anmälts. Skadegörelsen rör i det stora flertalet av fallen om klotteranmälningar på tågen. Då den sortens klotter kan ha skett var som helst längs pendeltågslinjen, men i princip uteslutande anmäls i Upplands-Bro eftersom det är i Bro-depån den typen av anmälningar görs, blir det missvisande att ta upp dem.

Någon gång mellan den 6 och 7 december stals målsägandes cykel ur ett cykelförråd p Bergvägen i Kungsängen. Dörren till förrådet var uppbruten och cykellåset kapat med någon sorts vinkelslip eller dylikt. Cykeln som stals är en elcykel av dammodell, märket heter Ambassadeur.

Vid 13-tiden den 7 december upptäckte en person som hängt ifrån sig sin väska i ett kapprum på en skola i Brunna att väskan var borta. Målsägande hade hängt ifrån sig väskan vid 12-tiden.

Någon gång mellan klockan 08 och 15 den 7 december stals en bärbar dator från en arbetsplats vid Broplan, Bro C.

Sent på kvällen den 7 december åkte en målsägande buss med sluthållplats vid Bro c. Under resans gång blev målsägande bestulen på sin mobiltelefon.

Strax innan 15 den 8 december larmades polisen till Tibble där två tioåringar blivit rånade på sina mobiltelefoner. Polisen hyser goda förhoppningar om att få tag på de tre gärningsmännen, som uppges vara i 15-årsåldern. Se separat artikel.

En målsägande blev på tisdagskvällen av med sin mobiltelefon på Kungsängens station. En yngling i 14-årsåldern och dennes sällskap hade bett att få låna målsägandes mobiltelefon. Ynglingen tog telefonen med sig när han sprang ombord på tåget och lämnade en snopen mobilägare efter sig. En anmälan om olovligt förfogande upprättades. Ett vittne kunde namnge de tvåynglingarna. Se separat artikel.

Någon gång mellan klockan 17 den 8 december och klockan 11 den 9 december stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Klövtorpsvägen i Bro.

Klockan 15 den 9 december upptäckte en person boende på Fjärilsstigen i Bro att någon försökt bryta upp lägenhetens ytterdörr. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Någon gång mellan den 9 och 10 december stals en byggnadsställning från en byggarbetsplats vid Stenkaksvägen i Bro. Ställningen är en Haki-ställning.

Vid 18-tiden den 10 december upptäckte en målsägande boende på Tallrisvägen i Kungsängen att lägenheten haft ovälkommet besök. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett fönster på balkongen. Se separat artikel.

Vid halvniotiden på kvällen den 10 december upptäckte en målsägande boende på Östervägen i Kungsängen att villan haft ovälkommet besök. Gärningsmannen / männen hade tagit sig upp på övervåningens barlkong och där brutit upp balkongdörren. Se separat artikel.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen