Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 21:54 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-02-12

Drygt 20 anmälningar har inkommit till polisen sedan i måndags. Inbrott och stöld har varit de vanligast förekommande anmälningsorsakerna den här gången, dock bara ett inbrott i bostad.

Någon gång mellan den 6 och 8 februari gjorde okända gärningsmän inbrott på en byggarbetsplats på Slånbärsvägen i Tibble. När de anställda kom till arbetsplatsen tidigt på måndagsmorgonen upptäckte de att någon brutit upp verktygsvagnarna och stulit en stor mängd handverktyg.

Vid 07.40 den 8 februari inträffade en trafikolycka utan misstanke om brott på Håbo Häradsväg i Håbo Tibble. Det rådde blixthalka på vägsträckan. En bilist fick sladd på sin bil. I mötande körfält kom en andra bilist varför bilist ett valde att köra ner sin bil i diket för att undvika en krock. Bilist nummer två fick även den sladd och körde ner i diket och in i bilist ett. Strax senare hamnade ytterligare ett par bilar i diket på samma ställe. Ingen person ska ha skadats.

Vid 20-tiden den 8 februari inträffade en trafikolycka på Enköpingsvägen i Bro. Av okänd anledning körde en bilist in i ett vägräcke. Ingen person ska ha skadats.

Någon gång mellan den 8 och 9 februari inträffade ett inbrott i en företagslokal på Ullevivägen i Skällsta, Bro. Någon eller några hade brutit upp entrédörren till lokalen. Enligt anmälan stals två bärbara datorer och ett kassaskåp. Vad kassaskåpet innehöll framgår ej av anmälan.

Någon gång mellan den 8 och 9 februari inträffade ett inbrott i en föreningslokal på Silkesvägen i Brunna. En ruta hade krossats och inne i lokalen fanns spår efter en gärningsman, men inget verkar ha stulits. Under helgen, 5-7 februari, hade samma lokal inbrott, men inte heller då verkar något ha stulits.

En målsägande boende på Bergvägen i Kungsängen har anmält att denne mottagit ett hotfullt mejl den 9 februari. Avsändaren är dock okänd.

En person boende på Mullbärsstigen i Tibble har anmält att denne utsatts för ett bedrägeri. Någon har använt målsägandes registreringsnummer varför målsägande fått hemskickat diverse p-böteskrav, trängselskatteavier, krav på betalning för tjuvtankning med mera. Registreringsskylten har inte blivit stulen. En anmälan om märkesförfalskning är upprättad.

Den 9 februari, någon gång mellan klockan 07.50 och 14.50, stals målsägandes cykel från Stationsvägen, pendeltågsstation i Bro. Cykeln, en vit-mörkblå Peak av dammodell, var fastlåst, men när målsägande kom för att ta sin cykel låg bara det avkapade låset kvar vid cykelstället.

Klockan 18.55 den 9 januari inträffade en viltolycka på länsväg 269, Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 07.48 den 10 januari inträffade en trafikolycka i korsningen Ängsuddsvägen - Enköpingsvägen. En terrängvagn fylld med grus misstänks ha framförts i för hög hastighet och därav börjat vobbla. I korsningen tippade så vagnen tvärs över vägbanan och man tvingades stänga av Enköpingsvägen under bärgningsarbetet.

En elev på en skola i Kungsängen blev bestulen på sin mobiltelefon i veckan. Eleven hade lagt ifrån sig mobilen ovanpå skåpet och glömt kvar den där en kortare stund. När eleven kom på sitt misstag var telefonen, en Samsung, borta. Även diverse kontokort samt id som förvarades i fodralet stals.

På eftermiddagen den 10 januari, någon gång mellan 15 och 16 stals en vit Toyota E 1 15 UT från Geologivägen vid Lillsjön. Målsägande hade parkerat utanför en förskola och lagt bilnyckeln i jackfickan. Jackan hängde målsägande av sig i kapprummet på förskolan och när denne sedan återvände var både bil- och husnyckel samt bilen borta.

Strax innan 19 den 10 februari larmades polisen till Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble där ett bostadsinbrott upptäckts. Se separat artikel.

Vid en husrannsakan i en lägenhet på Fjärilsstigen i Bro noterade de närvarande poliserna att två av personerna i lägenheten visade tecken på narkotikapåverkan. Husrannsakan gällde ett annat ärende men de misstänkta togs med för provtagning. En anmälan om narkotikabrott upprättades.

Strax efter 21 den 11 februari larmade ett vittne polisen till Kungsängen. Vittnet hade sett en grupp ungdomar röra sig ute vid en av skolorna i Kungsängen och tyckt sig se att en av ungdomarna var beväpnad med ett pistolliknande föremål.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen