UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rådjur ihjälbitet av lösspringande hund


Karin Sidén 2018-11-07

Det var vid lunchtid igår, tisdag, som en lösspringande hund bet ihjäl ett rådjur inför matte och en grupp förskolebarn.
Bild:Göran Nilsson
Det var vid lunchtid igår, tisdag, som en lösspringande hund bet ihjäl ett rådjur inför matte och en grupp förskolebarn.

En grupp förskolebarn och deras pedagoger fick en mycket obehaglig upplevelse vid Gröna Dalen vid lunchtid igår. Plötsligt kom ett bitskadat rådjur springande med en hund efter sig. Alldeles i närheten stog en kvinna som visade sig vara den lösspringande hundens ägare.

-Jag blev uppringd igår vid lunchtid av en mycket upprörd person som just bevittnat ett rådjurs dödskamp i käftarna på en hund av bullterriertyp. Jag åkte genast till Brunna och gick ner i Gröna Dalen från Tangoslingan via pulkabacken och där stötte jag på en grupp förskolebarn och deras pedagoger, varav en hade ringt mig, berättar Göran Nilsson som är viltvårdare i kommunen. 

Enligt de uppgifter Göran Nilsson fick av ögonvittnena hade hundägaren, en kvinna i 50-årsåldern, bara stått där utan att försöka avbryta hunden. 

-Rådjuret var svårt bitskadat i bakdelen där hunden tuggat bort stora köttstycken. Jag har polisanmält det hela eftersom kvinnan begått ett brott mot Lagen om tillsyn av hund och i anmälan finns signalement på kvinnan och hunden så jag hoppas att polisen kan hitta dem.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen