Woodys Bra produkter april 17
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Måndagen den 25 september 2017 - klockan 18:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rån i Bålsta - polisjakt från luften och på marken pågår


Karin Sidén 2017-09-11

Flyktbilen kraschades in i \
Bild:Läsarbild
Flyktbilen kraschades in i "gula längan" i Finnsta där färden tog slut mot en sten. Minst två gärningsmän sågs springande fly från platsen i varsin riktning.

Vid 13-tiden larmades polis till en Bålsta centrum där en telefonbutik blivit rånad. Jakten efter rånarna pågår för fullt och i skrivande stund (klockan 13.40) hovrar en av polisens helikoptrar över de centrala delarna av Bro. Ett flertal polisbilar, både målade och civila, deltar i sökandet efter rånarna och befinner sig även de här i Bro.

Jonas Partheen, presstalesman vid Uppsalapolisen, berättar att gärningsmännen flydde i bil från Bålsta centrum. Rånet skedde i lunchtid vilket gör att det är en hel del folk i rörelse i Bålsta centrum vilket i sin tur gör att det finns ett stort antal vittnen till brottet och flykten.

-I nuläget vill man inte gå ut med allt för detaljerade uppgifter för att inte riskera att påverka vittnena. Samtidigt vill vi inte riskera att söka för smalt efter rånarna så därför sker eftersökningarna i ett stort område, bland annat i Bro.

Bild:Läsarbild

Förutom helikoptern, som väl ingen som är på plats i Bro just nu kunnat undvika att höra, sker även eftersökningar med hundpatruller och ett flertal bilburna polispatruller. Rånarna var beväpnade men så här tidigt i utredningsarbetet hade Jonas Partheen ingen uppgift om vilken typ av vapen (UBRO var i kontakt med Uppsalapolisen klockan 13.40).

-Det var mycket folk i rörelse i Bålsta centrum vid tidpunkten för rånet. I telebutiken fanns både personal och kunder. Vi har i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt, men en sådan här upplevelse sätter djupa spår, så hur pass långvariga och svåra psykiska skador det kan röra sig om går ej att säga. Det är flera personer som drabbats, säger Jonas Partheen.

En källa säger till tidningen Aftonbladet att en flyktbil ska ha hittats i Bro centrum. 


Uppdatering klockan14.10:

Uppgiften om den eventuella flyktbilen i Bro centrum är inte något som polisen vill eller kan bekräfta i nuläget säger Jonas Partheen när UBRO ringer upp igen. Han säger att polisen fortfarande söker på ett flertal platser, hör vittnen på plats samt ska påbörja en teknisk undersökning i butiken så snart teknikerna anlänt.

Bild:Läsarbild


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 25/9
Seniorbio: Doktor Zhivago
Tisdag 26/9
Öppet Hus för Polisens Områdeskontor
Lokalt författarbesök: Elisabeth Nilsson
Torsdag 28/9
Konstskola för barn 7-14 år
Lördag 30/9
Röda Korset – Second hand / Loppis
Skördemarknad på Ladan Öråker
Teater 2-6 år: Min LillaSyster Kanin
Söndag 1/10
Natursnokarna: hur förbereder sig naturen för vintern? Och lite annat skoj!
Folkmusiksöndag med Lisas
avståndsannons

Svenska Kyrkan Fukt i Bro kyrka sep 17

Kultur och Fritid ht 17 Konstutställning Dasha

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Mäklarhuset dec 14
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen