UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 23 april 2021 - klockan 13:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rånförsök i Bro slutade med misshandel


Karin Sidén 2018-04-16

En man och kvinna utsattes på lördagskvällen för ett rånförsök i närheten av Bro centrum. Rånarna, som från början var två stycken, hämtade förstärkning och försökte först "övertyga" sina tilltänkta rånoffer att lämna ifrån sig mobiltelefonerna genom att hota med kniv. När inte det räckte visslade de till sig ytterligare 3-4 kumpaner och utsatte mannen för misshandel.

Trots knivhot och misshandel lämnade rånarna platsen utan rånbyte. Mannen fick skador från de sparkar och slag han utsattes för.

Klockan 22.33 den 14 april larmades polis och ambulans till Bro centrum där en man och en kvinna utsatts för rånförsök. 

Mannen och kvinnan som varit i Bro centrum var på väg hemåt när en moped med förare samt en passagerare dök upp jämsides. Föraren krävde att mannen och kvinnan skulle lämna ifrån sig sina mobiltelefoner men då de vägrade åtlyda lämnade mopeden med de två personerna platsen.

Strax efter återvände de, den här gången beväpnade med kniv. Kravet att få mobiltelefonerna upprepades, den här gången under knivhot. De tilltänkta rånoffren vägrar fortfarande att lämna ifrån sig sina telefoner och en "stökig" situation uppstår.

-Gärningsmännen ger ifrån sig någon form av signal, typ en vissling, och fram kommer ytterligare förstärkning. Sammanlagt är de nu 5-6 personer som utsätter paret för rånförsöket. Mannen misshandlas med både sparkar och slag men vägrar fortfarande att lämna ifrån sig mobilerna, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Varför gärningsmännen till slut ger upp och lämnar platsen är oklart, men det hela rubriceras som misshandel och som ett försök till knivrån. Mannen fick skador i främst ansiktet. Det framgår ej i polisens noteringar hur pass allvarliga skadorna var. 

Mopeden ska ha varit mörk. Som vanligt är polisen intresserad av att komma i kontakt med personer som kan tänkas veta mer om händelsen. Som var på platsen och såg eller hörde något - eller som vet något på annat vis. Ring 114 14 och hjälp polisen i deras arbete att få fast gärningsmännen!Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen