UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 13 juni 2021 - klockan 16:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Senaste nytt om vattenläckan i Upplands-Bro
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2020-04-15

Bild:Upplands-Bro kommun

En större vattenläcka uppstod igår, tisdag den 14 april, i Kungsängen, som påverkade vattenförsörjningen i hela kommunen. I dag har nästan alla hushåll i Upplands-Bro fått tillbaka vattnet i kranen. Men i samband med arbetet att återställa vattenvolymen tryckbelastades systemet vilket ledde till ytterligare en mindre vattenläcka på Mistelvägen i Bro. Den kommer att lagas under onsdagen.

Orsaken till gårdagens vattenläcka var att en huvudvattenledning som tillhör Norrvatten gick sönder. Reparationsarbete påbörjades direkt.

-VA-jouren har arbetat under hela natten för att få igång vattnet till kommunens hushåll och verksamheter som skolor och förskolor, säger Henrik Kristensson, VA-chef.

Fram till dess att reparationen är klar kommer det att vara sämre tryck i högt belägna fastigheter och rekommendationen är att alla hushåll och verksamheter i Upplands-Bro är sparsamma med vattnet.

Behöver hjälpas åt

Aktiviteter som kräver stora mängder vatten bör undvikas som till exempel att fylla poolen, tvätta bilen, ta ett bad eller duscha länge.

-Om vi hjälps åt med att inte använda för mycket vatten skapar vi goda förutsättningar för alla hushåll att ha en god vattenförsörjning tills att vattenläckan är reparerad, säger Henrik Kristensson.

Han fortsätter:

-Reparationsarbetet kommer att pågå under några dagar. Under den tiden kan det uppstå fler vattenläckor, främst på gamla ledningar som finns i äldre delar av kommunen.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen