Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 21:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sista gången för populära Säbyholms Höstmarknad


Karin Sidén 2012-10-10

Den omåttligt populära höstmarknaden på Säbyholm går i graven på söndag. Vid årsskiftet 2012/2013 flyttar Naturbruksgymnasiet från Säbyholm i Bro till Sollentuna. På söndag bjuder elever och personal in till en sista Höstmarknad där de i år även kommer att ha flyttloppis på programmet.

Höstmarknaden på Säbyholm har blivit en tradition. Ko-bingon har varit ett populärt inslag i programtablån och det har även möjligheten att få titta på alla småkryp och smådjur varit. I år kommer det bland annat att finnas ponnyridning, hunduppvisning, trädgårdsrådgivning och försäljning av egenproducerade växter, tex barrväxter, buskar, träd och perenner. Det kommer att finnas en pomolog (äppelkännare) på besök. Ta med äpplen hemifrån så kan pomologen berätta vad det är för sort. Självklart kommer man även i år att kunna titta på alla smådjur.

Det kommer att finnas försäljning av enklare förtäring - kokt och grillad korv, grillad majs och kaffeservering.

Det blir sista höstmarknaden här i Bro för Naturbruksgymnasiet. Hur det kommer att bli i framtiden är ännu inte bestämt. Arbetet med att planera den nya skolan pågår för fullt. Huvudskolan planeras till f d Tunbergsskolan i Häggvik. Där kommer de mer klassrumsbaserade och vanliga skolämnena att hållas medan praktiska och teoretiska ämnen  inom Trädgård, Häst och Hund kommer att genomföras under hela skoldagar i separata anläggningar. Hästkurserna förläggs till ridanläggningar i Upplands-Bro och Sollentuna.


 


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen