UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Skärpt eldningsförbud från och med den 23 juli


Karin Sidén 2021-07-23


Från och med idag, fredgen den 23 juli, råder skärpt eldningsförbud i hela Stockholm och Uppsala län. Beslut om skärpt eldningsförbud började gälla klockan 08:00 i morse och gäller tillsvidare.

Sedan den 15 juli råder redan eldningsförbud men värmen och den torra väderleken gör nu att man i samråd med SMHI och länens räddningstjänster beslutat att skärpa förbudet ytterligare. Bland annat innebär dagens skärpning av eldningsförbudet att det inte är tillåtet att elda med fast bränsle (tex ved) vid allmänna grillplatser.

Så här skriver Brandkåren Attunda om vad ett skärpt eldningsförbud innebär:

"Det skärpta eldningsförbudet innebär att det inte är tillåtet att grilla med fast bränsle vid allmänna fasta grillplatser. Däremot är det tillåtet att använda utrustning för matlagning som drivs med gas eller vätska, förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning.

Inom sammanhållen bebyggelse är eldning i annat syfte än matlagning inte tillåten. Det är tillåtet att grilla på egen tomt, förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning.

Kom ihåg att det alltid är den som eldar som är ansvarig om något går fel, även om rådande riktlinjer följs. Var alltid försiktig och se till att släckutrustning finns nära till hands. Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter."På Länsstyrelsens hemsida finns en tydlig sammanfattning av vad som gäller vid ett skärpt eldningsförbud:
(se länk för ytterligare information)


Skärmdump från Länsstyrelsens hemsida.
Skärmdump från Länsstyrelsens hemsida.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 18/9
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

kyrkovalet 21 centern

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen