UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 23:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Slutövning för nästa Mali-styrka
Pressmeddelande från Livgardet


Pressmeddelande från Försvarsmakten 2018-10-10

Helikopter 16
Bild:Petter Persson / Försvarsmakten
Helikopter 16

Under perioden 24 - 31 oktober genomför Livgardet övning med förbandet som innan årsskiftet kommer att avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali. Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt Strängnäs (Härad).


Övningen är en viktig del i förberedelserna för kommande insats. I övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. Förbandet, som till största del består av personal från Skaraborgs regemente, P 4, kommer att befinna sig i Kungsängen samtliga datum. Mellan den 25-31 oktober kommer även delar av förbandet befinna sig i Strängnäs.

Övningen genomförs på de två militära övningsfälten, men tung trafik med militära kolonner kommer att använda vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs (i huvudsak E18 och väg 55).

Två Helikopter 15 ingår i övningen, bland annat för att soldaterna utbildas i att kunna genomföra lufttransport av till exempel skadade. 

-Helikoptern kommer att flyga under dagar och kvällar, man räknar med att flyga mellan klockan 09-21 samtliga dagar. Den mesta flygningen kommer att genomföras över Livgardets område, men boende i Brunna och delar av Kungsängen kommer sannolikt att märka av luftaktiviteten, säger Paula Levänen, kommunikationschef vid Livgardet i Kungsängen.

Skottlossning sker i mycket begränsad omfattning.


 

Fakta om Internationella utbildningsenheten

Varje år genomför cirka 1 500 svenska kvinnor och män internationella insatser för fred och säkerhet runt om i världen. För att förbereda dessa soldater, och de förband som de ingår i, genomför alla en så kallad insatsspecifik utbildning. Denna utbildning planeras, leds och genomförs av den internationella utbildningsenheten, IntUtbE, på Livgardet.

Utbildningarna vid internationella utbildningsenheten är skräddarsydda för den aktuella insatsen och de uppgifter som soldaten och förbandet ska lösa. I våra utbildningar försöker vi skapa en miljö som så långt som möjligt påminner om den som förbandet kommer att möta i verkligheten.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen