Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 09:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Slutövning för nästa Mali-styrka
Pressmeddelande från Livgardet


Pressmeddelande från Försvarsmakten 2018-10-10

Helikopter 16
Bild:Petter Persson / Försvarsmakten
Helikopter 16

Under perioden 24 - 31 oktober genomför Livgardet övning med förbandet som innan årsskiftet kommer att avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali. Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt Strängnäs (Härad).


Övningen är en viktig del i förberedelserna för kommande insats. I övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. Förbandet, som till största del består av personal från Skaraborgs regemente, P 4, kommer att befinna sig i Kungsängen samtliga datum. Mellan den 25-31 oktober kommer även delar av förbandet befinna sig i Strängnäs.

Övningen genomförs på de två militära övningsfälten, men tung trafik med militära kolonner kommer att använda vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs (i huvudsak E18 och väg 55).

Två Helikopter 15 ingår i övningen, bland annat för att soldaterna utbildas i att kunna genomföra lufttransport av till exempel skadade. 

-Helikoptern kommer att flyga under dagar och kvällar, man räknar med att flyga mellan klockan 09-21 samtliga dagar. Den mesta flygningen kommer att genomföras över Livgardets område, men boende i Brunna och delar av Kungsängen kommer sannolikt att märka av luftaktiviteten, säger Paula Levänen, kommunikationschef vid Livgardet i Kungsängen.

Skottlossning sker i mycket begränsad omfattning.


 

Fakta om Internationella utbildningsenheten

Varje år genomför cirka 1 500 svenska kvinnor och män internationella insatser för fred och säkerhet runt om i världen. För att förbereda dessa soldater, och de förband som de ingår i, genomför alla en så kallad insatsspecifik utbildning. Denna utbildning planeras, leds och genomförs av den internationella utbildningsenheten, IntUtbE, på Livgardet.

Utbildningarna vid internationella utbildningsenheten är skräddarsydda för den aktuella insatsen och de uppgifter som soldaten och förbandet ska lösa. I våra utbildningar försöker vi skapa en miljö som så långt som möjligt påminner om den som förbandet kommer att möta i verkligheten.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen