Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:14 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Smash and grab mot butik i Kungsängen


Karin Sidén 2016-08-24

Strax efter fyra på natten mot onsdagen inträffade en Smash and grab mot en butik vid Furuhällsplan i Kungsängens centrum. En mörk skåpbil / större kombi backades in i butikens entrédörr och två personer rusade in i butiken. Gärningsmännen försvann sedan i den bil de använt som murbräcka.

Apoteket i Kungsängens centrum utsattes för ett Smash and grab-inbrott tidigt på onsdagen. Enligt Wolfgang Fellinger, polis i Järfälla och Upplands-Bro, är brottstiden satt till 04.10-04.30, men den kommer sannolikt kunna preciseras ytterligare när den tekniska undersökningen är färdig. 

Det man vet i nuläget är att en mörk skåpbil eller större kombibil, typ Volvo, backades in genom entrédörren och att två män på så sätt kunde ta sig in i butiken. Där ska de ha plockat med sig kassalådan med kontantkassan och eventuellt en del mediciner.

Ett vittne såg sedan hur gärningsmännen klev in i bilen igen och lämnade platsen.

En teknisk undersökning har gjorts och bland annat har polisen plockat med sig övervakningskameror för att se om inbrottet fastnat på film.

Polisen är mycket intresserad av iakttagelser som gjorts i området kring brottsplatsen under aktuellt tidsspann, men även innan då gärningsmannen kan ha "rekat" på platsen i planeringssyfte. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen