UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 10:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Stor vattenläcka i Kungsängen - många abonnenter i Upplands-Bro är utan vatten


Karin Sidén 2020-04-14

Vattenläckan har orsakat mycket stora skador på Skolvägen i Kungsängen.
Bild:Freddi Larsson
Vattenläckan har orsakat mycket stora skador på Skolvägen i Kungsängen.

På tisdagen, strax efter halv tre på eftermiddagen, inträffade en större vattenläcka i Kungsängen. Vattenläckan påverkar ett stort område och det är för närvarande ett stort antal abonnenter i Upplands-Bro och Sigtuna som är utan vatten.

Kommunen skriver på sin hemsida att personal är på väg ut för att identifiera läckan och påbörja arbetet med att åtgärda felet. I nuläget finns ingen prognos på när den kan vara lagad.

Senast 16.00 ska kommunen uppdatera med ny information.


Skärmdump<br /><br />
SkärmdumpUPPDATERING kl 15.50:

Vattenläckan har orsakat stor skada på Skolvägen i Kungsängen där den vattensjuka asfalten kollapsade under en förbipasserande buss. Räkna därför med konsekvenser också i trafiken förbi platsen.

Eventuellt kan det bli så att ett antal tapp-ställen ställs i ordning. Det beror på hur långvarigt reparationsarbetet blir.

Sara Eklind, informatör på kommunen säger:

-Vi måste säkerställa vattentillgången till våra prioriterade verksamheter, såsom till exempel våra äldreboenden. Vi tittar på en lösning där vi kan köra ut vatten i tankbilar. Allt beror lite på hur lång tid det tar att fixa.


På kommunens hemsida står: "Vattenläckan är identifierad (vid Skolvägen i höjd med tennishallen) och arbetet med att reparera vattenläckan pågår just nu.

Kommunen håller kontinuerlig kontakt med personal på plats och uppdaterar fortlöpande.

Vissa hushåll har fått tillbaka vattnet. I samband med vattenläckor kan missfärgat, brunt, grumligt eller vitt vatten förekomma. Missfärgat vatten är inte farligt utan missfärgningen består av rostutfällningar. Använd dock inte tvättmaskinen direkt efter en avstängning, då ljusa kläder kan bli svagt färgade."

Bild:Freddi Larsson

Som en isvak sprak asfalten upp under bussens tyngd...
Bild:Upplands-Bro kommun
Som en isvak sprak asfalten upp under bussens tyngd...

UPPDATERING klockan 16.25:

På kommunens hemsida skriver de: "Just nu uppmanar vi dig som fortfarande har vatten i kranen att vara sparsam med mängden vatten du konsumerar. På grund av läckan har vi begränsade mängder vatten som ska räcka till många hushåll. Därför vill vi att du undviker långa duschar och andra aktiviteter som kräver stora mängder vatten. Tack!"

UPPDATERING klockan 18.30:

På kommunens hemsida skriver de: "Arbetet med att reparera vattenläckan fortsätter och kommer med största sannolikhet att fortsätta under natten.

De flesta hushåll i kommunen har nu fått tillbaka vatten i kranen, men det kan förekomma rostutfällningar i vattnet vilket kan göra vattnet brunt och grumligt. Rostutfällningar är inte farliga. Du kan prova att spola vatten en stund för att rostutfällningarna ska försvinna.

Kommunen kommer under kvällen att ställa ut en vattentank till dig som behöver vatten (tapställe). Vattentanken kommer att placeras ut vid Skolvägen 35 (i närheten av Pizzeria Tibble)."


Nästa uppdatering om vattenläckan kommer senast kl. 08.00, onsdagen den 15 april.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen