UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 12 juni 2021 - klockan 14:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Studentfirandet i Upplands-Bro och länet ställs in


Karin Sidén 2020-04-14

Utsläpp juni 2019.
Bild:Privat
Utsläpp juni 2019.

Under tisdagen fattades ett unikt beslut av skolcheferna i Stockholms län: att ställa in årets studentfirande. Ännu har ingen officiell skrivelse gått ut men enligt P4 Stockholm och SVTs nyheter är beslutet fattat.

Christian Eklöv Hagman, rektor på Upplands-Brogymnasiet säger till UBRO:

-Jag har inte fått något besked om beslutet än men vi har så klart varit förberedda på att det skulle kunna bli så här. Vi har sett utvecklingen av pandemin och ju längre tiden har gått desto sannolikare har det blivit. När förbudet mot folksamlingar större än 50 personer kom härom veckan insåg vi att ett traditionellt studentfirande låg i farozonen. OM ett gemensamt beslut är fattat att ställa in studentfirandet i länet så tycker jag det är bra. Att vi har en gemensam linje och gör på samma sätt alltså, inte att studentfirandet är inställt!

-Att firandet är inställt är så klart tråkigt för våra treor. Deras gymnasieår skulle ju krönas av studentfirandet och nu blir det inte som det var tänkt. Exakt vad det blir i stället vet vi inte än, men var så säkra på att vi, tillsammans med elevråd och våra avgångsklasser, ska försöka skapa något som blir fint, högtidligt och speciellt. Fast på distans! 


Christian Eklöv Hagman, rektor på UBG.
Bild:Upplands-Bro kommun
Christian Eklöv Hagman, rektor på UBG.

Det är cirka 5 500 blivande studenter i Stockholms län som påverkas av dagens beslut. Av dem går strax under 300 stycken i Upplands-Brogymnasiets avgångsklasser.

Huddinge kommun var tidigt ute. Redan för två veckor sedan, och innan en gemensam hållning diskuterats fram, beslöt man att ställa in årets studentfirande. Även på andra håll i landet har liknande beslut fattats.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen