Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 23:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tre nya inbrottsförsök i helgen


Karin Sidén 2016-09-19

Sedan förra helgen har en markant ökning av inbrottsförsök och inbrott skett i Upplands-Bro. Det är uteslutande villor och radhus som drabbats och majoriteten har skett under dygnets "vakna" timmar. Vid några tillfällen har målsägande befunnit sig i bostaden när den utsatts för inbrottsförsöket.

I helgen var det dags igen. Tre inbrottsförsök anmäldes i fredags, alla i Bro, och vid två av tillfällena befann sig målsägande i bostaden. Två ynglingar som matchar signalementet från ett av inbrottsförsöken har gripits. De är misstänkta för inbrottsförsök.

Någon gång mellan klockan 21 den 15 september och klockan 10 den 16 september inträffade ett inbrottsförsök på Lärarvägen i Gamla Bro. Två av villans dörrar på baksidan av huset hade tydliga brytmärken. Inget tyder på att gärningsmannen / männen tog sig in i villan.

Vid 9.30-10-tiden den 16 september inträffade ett inbrottsförsök på Beckasinvägen, på Råby Gärde i Bro. Ett vittne såg två ynglingar gå in på en villatomt och sedan spana in genom fönstren på villan. Vittnet tog med sig fyra andra personer och konfronterade ynglingarna. På frågan vad de pysslade med svarade de att de sökte efter sin kompis. Ynglingarna lämnade villatomten och gick mot den närliggande busshållsplatsen.

Klockan 10.20 den 16 september hörde en målsägande boende i villa på Korpstigen i Bro hur det började rycka i handtaget till entrédörren. Målsägande smög fram till dörren och spanade ut genom nyckelhålet alternativt tittögat (framgår ej i anmälan vilket) där två ynglingar stod. Målsägande kunde höra ynglingarna konstatera att dörren var låst och därefter gick de för att spana in genom ett vädringsfönster som stod öppet. En närboende påkallade ynglingarnas uppmärksamhet och frågade vad de pysslade med. De valde då att avvika från platsen. Vittnet och målsägande kunde lämna bra uppgifter om gärningsmännens klädsel och utseende. Senare på dagen stötte polisen på två personer på tågstationen (framgår ej om det är Bro eller Kungsängen) som matchade beskrivningarna och de två plockades med för förhör. Alla tre adresser finns inom ett relativt litet geografiskt område.

Åtta fullbordade inbrott och tre inbrottsförsök är det som anmälts sedan den 9 september. Jämfört med augustis anmälningar, ett inbrott och ett inbrottsförsök, är det en oroväckande ökning. Se om ditt hus och din trädgård! Försök att titta med gärningsmanna-ögon på belysning, buskage och andra faktorer som kan göra din bostad attraktiv för en inbrottstjuv.

Länk till artikeln Tänk som en tjuv där polisen tipsar om vad just du och jag kan göra för att försvåra för eventuella tjuvar.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen