Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 19:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

TV-bråket över


Karin Sidén 2016-02-11

Förhandlingarna mellan Bredbandsbolaget, Canal Digital och Discovery Networks har nått i mål. Sedan i morse har TV-distribututörerna börjat sända kanalerna och under dagen i dag, torsdag ska de flesta ha fått tillbaka de 12 kanaler bråket handlat om.

Bredbandsbolaget skriver de så här:

Den 11 februari enades Discovery Networks och Bredbandsbolaget om ett nytt avtal som gör att vi nu åter kan visa Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, TLC, Eurosport 1 och 2, Animal Planet och Discovery-kanalerna för dig.

Vi beklagar verkligen den situation som uppstått för våra kunder. För oss är det självklart att förhandlingar ska skötas utan att du som kund drabbas på det sätt som skett nu. Vi har aldrig varit med om något liknande och hoppas slippa vara med om det i framtiden.

Vi förstår att det fortfarande finns frågor och vi ska göra vårt bästa för att besvara dina funderingar här.

Vi vet att detta har varit en frustrerande situation för många och vi kommer därför att förlänga frivisningen av extrakanalerna så att du kan se dem månaden ut.


Canal Digital skriver de så här:

Canal Digital har nu kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal. Det betyder att du som saknat Discoverys kanaler sedan den 1 februari, får tillbaka dem under de närmaste timmarna.

Canal Digital och Discovery var tidigare inte överens om ersättningen för tv-kanalerna, varpå kanalerna släcktes för Canal Digitals kunder. Nu har dock parterna enats om ett nytt avtal som innebär att kanalerna nu åter får sändas. 

-Det har såklart varit en beklaglig situation för våra kunder den senaste tiden. Samtidigt har vi fått mycket stöd från dem som varit mycket uppskattat och som stärkt oss ända in i förhandlingsrummet. Vi är glada att vi lyckats hitta en lösning som är bra såväl för oss som för Discovery Networks, men framförallt för kunderna. Vi fokuserar nu på ett konstruktivt samarbete framåt, säger John Nordin, vd för Canal Digital Sverige.

Discovery Networks tolv tv-kanaler, däribland Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport förväntas vara tillbaka i rutorna under de närmsta timmarna
.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen