Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 12:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Två misstänkta gripna


Karin Sidén 2018-01-12

Klockan 18.22, strax efter att en butik i "Fliesbergshuset" i Bro rånats av en knivbeväpnad gärningsman, körde en bil i diket på Håtunavägen, nära brottsplatsen. Två personer sågs springa från bilen och över ett fält. En hundförare från Uppsalapolisen spårade upp personerna med hjälp av hunden och de greps på platsen misstänkta för delaktighet i rånet.

-I nuläget vet vi inte så mycket mer än att de här två är gripna och att de åtminstone når upp till kriteriet skäligen misstänkt. De sågs springa från olycksbilen och med hjälp av hundföraren kunde de hittas, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Sven-Erik Olsson berättar vidare att det inträffat ett liknande rån i Bålsta bara en kort stund innan och att det var därför hundförare från Uppsala var så snabbt på plats. I Bålsta pågick nämligen också efterspaningar efter rånare.

-Vi vet ju inte ännu om det är samma gärningsmän, men signalementet stämmer överens och tidsmässigt så skulle det mycket väl kunna vara sannolikt om de åkte raka vägen från Bålsta till Klövtorpsvägen i Bro. Utredningen får visa om det bara är en slump att rånen skedde så nära inpå eller om det är samma gärningsmän.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen