Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 22:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Unga offer och ung gärningsman i skottlossningen 


Karin Sidén 2017-06-12

En teknisk undersökning påbörjades omgående. Utredningsledare Osvald är mycket förtegen i nuläget och vill inte besvara frågor om vapen, om gärningsman och offer kände varandra eller liknande.
Bild:Läsarbild
En teknisk undersökning påbörjades omgående. Utredningsledare Osvald är mycket förtegen i nuläget och vill inte besvara frågor om vapen, om gärningsman och offer kände varandra eller liknande.

Polisen är förtegen om utredningen kring den skottlossning som inträffade i Kungsängens centrum på söndagskvällen. 

-Det jag kan säga är att vi är precis i lindan av utredningen. Vi säger ingenting i nuläget utan kan bara bekräfta det som hittills framkommit, att vi har två skottskadade och en anhållen gärningsman, säger Magnus Osvald, utredningschef på avdelningen för grova brott i Polisområde Nord.

Det rör sig om mycket unga offer och gärningsman vilket med stor sannolikhet bidrar ytterligare till det sparsamma uppgiftslämnandet.  Alla tre ska enligt uppgift till tidningen Mitti vara under 18 år.

-De skadade vårdas fortfarande på sjukhus men vi har i nuläget ingen uppdaterad information om skadeläget så jag lämnar inga kommentarer kring det heller.


De två skadade ynglingarna ska ha fått skador i benen och i överkroppen, men var talbara när de fördes till sjukhus, skriver tidningen Mitti, men det är alltså inget som utredningsledare Osvald vill bekräfta.

Skottlossningen inträffade i Kungsängens centrum vid 22.30-tiden på söndagskvällen. Första larmsamtalet inkom till polisen klockan 22.35.

Dörrknackning, samtal med personer som rörde sig på Torget i Kungsängen samt en teknisk undersökning påbörjades omgående i går kväll och har fortsatt i dag under dagen. 

Några timmar efter dådet greps en yngre man skäligen misstänkt för dådet. Även han ska vara under 18 år.

Den misstänkte ynglingen anhölls tidigt i morse, strax innan fem, av jouråklagare, misstänkt för mordförsök.

-Vi håller förhör med vittnen, målsägande och den misstänkte och samlar in uppgifter, säger Magnus Osvald. -Mer än så kan jag inte kommentera. Vad det var som hände ska vi utreda nu. Vi är precis i inledningen av utredningen och tids nog kommer mer information att kunna lämnas.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen