Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 14 december 2018 - klockan 03:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro representerat på Riksdagsseminarium
Nyhet från Upplands-Bro kommun


2018-03-02

Drottning Silvia och Mirjam Brocknäs samtalar.
Bild:Upplands-Bro kommun
Drottning Silvia och Mirjam Brocknäs samtalar.

Mirjam Brocknäs, enhetschef inom socialkontoret, Upplands-Bro kommun, och utbildad gerontolog, var en av de inbjudna talarna när ett seminarium om demenssjukdom hölls i Riksdagen den 1 mars.


I Upplands-Bro kommun har frågor om demenssjukdom länge stått i fokus. Kommunen har bland annat arrangerat seminarium kring demensfrågor under Almedalsveckan och när de nya nationella riktlinjerna för demensvård skulle överlämnas från utredare till ansvarig minister, skedde detta på Kvistaberg i Bro. På Kvistaberg finns också en dagverksamhet avsedd för personer med demenssjukdom.

Mirjam Brocknäs är en av eldsjälarna bakom satsningarna inom demensområdet. Arbetet har lett till att Mirjam är efterfrågad som talare till olika konferenser och seminarier om demens. Den 1 mars hölls ett seminarium i Riksdagen där forskare, representanter för sjukvården och Svenskt demenscentrum delade med sig av sina respektive kunskapsområden. Mirjam Brocknäs var inbjuden för att dela med sig av sina erfarenheter kring hur viktig en fungerande dagverksamhet är för personer med demenssjukdom.

-Det är naturligtvis väldigt roligt och hedrande att få delta i ett seminarium som detta. Men inte minst är jag väldigt glad över att vi i Upplands-Bro kommun kan erbjuda våra demenssjuka en bra verksamhet som gör att de får möjlighet att ha ett aktivt liv så länge som möjligt, säger Mirjam Brocknäs.

En av åhörarna under seminariet var drottning Silvia som är mycket intresserad av frågor om demenssjukdom. Hon är bland annat engagerad i stiftelsen Silviahemmet som exempelvis arrangerar specialistutbildningar för undersköterskor inom demensvård.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ICA i Bro Piroger

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 dec  Vattenläcka

Kommunfullmäktige dec 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen