Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 07:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väcktes av inbrottstjuvar


Karin Sidén 2014-10-20

Vid tvåtiden natten mot måndagen väcktes en person boende i närheten av Lillsjön av ljud vid ytterdörren. Genom fönstret såg målsägande en maskerad yngling som höll på att bryta sig in. Ynglingen flydde från platsen när denne märkte att han var upptäckt.

-Den senaste tiden har det begåtts många inbrott och försök till inbrott i kommunen. Polisen uppmanar till vaksamhet och önskar underrättelse på telefon 114 14 om ni ser något misstänksamt! säger Björn Svensson vid Närpolisen och påminner samtidigt om Grannsamverkan som när den fungerar är ett mycket effektivt sätt att minska risken för inbrott.

Vid tvåtiden natten mot måndagen larmades polisen till Glimmerstigen i Lillsjön där en person just blivit väckt av ett pågående inbrottsförsök i bostaden. Målsägande låg och sov  och väcktes av ljud vid fönstret. När målsägande drog isär gardinerna för att kontrollera vad som orsakat ljudet tittade han/hon rakt in i ett maskerat ansikte som befann sig på andra sidan rutan. Den maskerade manspersonen höll på att mixtra med fönstret med ett knivliknande föremål vid upptäckten.

Gärningsmannen hade troligtvis inte räknat med att det var någon i radhuset och flydde därför snabbt från platsen när denne insåg att han var upptäckt.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring Glimmerstigen på kvällen-natten den 19-20 oktober. Tips tas tacksamt emot på 114 14 eller 010 563 0740 (tipstelefonsvarare).

För en vecka sedan väcktes en person boende i samma område, på Kritstigen, av ett pågående inbrott. Den gången sågs två ynglingar utanför bostaden. Se artikel.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen