Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 05:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vägkantsbedragare i farten igen


Karin Sidén 2015-02-27

Under torsdagsdygnet fick Stockholmspolisen in ett flertal samtal från allmänheten om att vägkantsbedragare var i farten igen. De flesta samtalen kom från de stora trafiklederna norr om Stockholm. För några veckor sedan var bedragarna i farten längre söderut i landet, men de har alltså nått våra trakter nu.


UBRO har i omgångar skrivit om problemet med personer som står vid motorvägsav- och påfarter och stoppar bilar under förespeglingen att de har bilproblem. De försöker sedan sälja "guld" till de bilister som stannar till. Guldet är inte riktigt guld och vad värre är utgör de en direkt livsfara för sig själva och andra trafikanter när de kliver ut framför bilarna.

Guldbedrägerierna längs vägarna brukar vara ett säkert vårtecken och har på senare år varit en riktig sommarplåga, men i år dök de första anmälningarna från trafikanter upp redan i januari. För några veckor sedan var det stor aktivitet i södra Sverige, särskilt runt Jönköping.

Under torsdagsdygnet fick Stockholmspolisen in ett stort antal anmälningar om liknande händelser med de så kallade "guldförsäljarna", särskilt från trafikanter som åkte längs de större trafiklederna norr om Stockholm.

Vid ett tiotal av samtalen nämndes att en silverfärgad bil, eventuellt en Mercedes, varit inblandad vid invinkningsförsöken. 


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen