Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 18:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vansinnesfärd startade i Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-08-28

Det var bara tur att ingen skadades allvarligt i den vansinnesfärd som en yngling inledde i Upplands-Bro på onsdagen. En polisbil tvingades ner i diket för att undvika en frontalkrock i ett skede av förföljandet som gick genom ett flertal av Storstockholms norra kommuner och som slutade i Tensta centrum. Ynglingen är ännu på fri fot, men polisen vet vem han är och har upprättat anmälningar om bland annat grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Den polisinsats efter en yngling i stulen bil som på onsdagen engagerade ett stort antal polispatruller och polishelikoptern och gick genom stora delar av norra Storstockholm, där ynglingen bitvis i mycket hög fart körde på fel sida av motorvägen, startade i Upplands-Bro. En polispatrull fick vid 10-tiden på förmiddagen syn på en parkerad svart bil av dyrare märke de visste stulits i Hässelby och inledde "logistikarbetet" för att kunna beslagta bilen. Medan det arbetet pågick hann en av polisen väl känd yngling köra i väg med bilen och inleda sin vansinnesfärd.

Ynglingen körde i hög hastighet väg 269 över Erikssund och mot Märsta, ut på E4an och bort till Kista där han istället körde av mot E18 mot Jakobsberg. Längs vägen körde han bitvis på fel sida av motorvägen varför polisen valde att avbryta förföljandet för att inte riskera att en olycka inträffade. På avstånd höll man i stället koll på den svarta bilens framfart med hjälp av en polishelikopter. Vid Tensta lade man ut spikmattor över E18 för att få stopp på ynglingens framfart, men trots punktering lyckades han köra vidare på fälgarna och in mot Tensta centrum där han "slängde" bilen och sågs springandes lämnade platsen.

Polisen vet vem ynglingen är och anmälningar om grov vårdslöshet i trafik, olovligt brukande och grov olovlig körning upprättades. Eventuellt kan tillägg om bilstöld tillkomma, men det är en utredningsfråga. Än så länge är ynglingen på fri fot.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen