Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 18:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Var uppmärksam! Inbrottsvåg de senaste dagarna


Karin Sidén 2017-03-27

Siffrorna kommer från Polisen Järfälla - Upplands-Bro och Hemsidan Samverkan för brott.
Siffrorna kommer från Polisen Järfälla - Upplands-Bro och Hemsidan Samverkan för brott.

Sex bostadsinbrott i Bro och Kungsängen på bara några dagar gör att en varning är på sin plats! Det är återigen läge att prata med grannarna, titta över sin bostads inbrottsskydd samt att hålla koll på vilka som rör sig i grannskapet. De flesta bostadsinbrotten sker dagtid, under skol- och arbetstid, när gärningsmännen räknar med att gemene man är hemifrån.

Ett enkelt tips är att hälsa på dem du möter, även de du inte känner, när du är ute i ditt bostadsområde. Är det en ny granne blir den bara glad av tilltaget medan en besökare får en trevlig känsla och bra feeling för området. Är man däremot ute och rör sig i oärligt syfte kan samma hälsning däremot skapa nervositet, en känsla av att vara sedd och det vill man ju knappast om man tänkt sig göra något brottsligt. 

Var uppmärksam!

Efter en inledande ganska "jämn ström" av bostadsinbrott och inbrottsförsök i kommunen under januari, februari och stora delar av mars (1-22mars) har plötsligt en inbrottsvåg sköljt in. Med sex anmälda inbrott mellan den 23 och 26 mars så blir det tydligt att en förändring skett.

Den stora skillnaden är att Bro plötsligt fått inbrottstjuvarnas uppmärksamhet. Under årets första 79 dagar inträffade 7 inbrott där, alltså inte ens ett inbrott per 10 dagar. Sju är för många, absolut, men jämfört med de 4 inbrott som anmäldes den 23 till 24 mars får det ändå betecknas som ett fåtal.

Tydligt är att det under årets första kvartal varit villor och radhus som varit måltavlor för inbrottstjuvarna. Endast tre av 28 inbrott har skett i lägenhet.

Sättet att ta sig in har varierat mellan att bryta upp fönster alternativt altandörr, krossa detsamma eller att lyfta ur hela fönsterkassetten eller altandörren ur sitt fäste. Tänk på att även det mest avancerade dörrlås är värdelöst om ytterdörren är som kexchoklad eller dörrkarmen är spröd som fnöske. Att bara byta till ett värstinglås på ytterdörren och att låsa sina fönster räcker inte. Se även över karmen, ja helheten!

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen