Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 18 januari 2020 - klockan 15:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Och de nominerade är....


Karin Sidén 2018-04-06

Nu är nomineringarna inför årets Upplands-Brogala klara. Femton värdiga nominerade inom fem olika klasser: Årets Företag, Årets Nyetablering, Årets Inspiratör, Årets Besöksnäring och Damernas Stora Pris. Om bara några veckor får vi veta hur det gått, då vinnarna presenteras under festliga former på Tammsvik där årets gala hålls den 13 april.

Fredagen den 13 april, om bara en vecka, är det dags för den sjätte upplagan av Upplands-Brogalan. Årets gala kommer att hållas på Tammsvik. Galan är öppen för alla, men är samtidigt också en företagargala där några av kommunens alla duktiga företag och företagare uppmärksammas lite extra. Fem priser i fem olika klasser delas ut under kvällen. 

Nu är de femton nominerade utsedda. Själva nominerandet är öppen för allmänheten, men sedan är det representanter från Företagarna Upplands-Bro, Damernas och Upplands-Bro kommun som plockat fram finalisterna i respektive kategori utifrån de inkomna förslagen.

De nominerade företagen är:


Årets Hållbara Företag:

Frölunda Gård : (Therese Ekerholm och Clas af Ugglas)
Frölunda Gård har en tydlig miljöprofil och fokus ligger på hållbart företagande. Med en klimatsmart och fossilfri konventionell odling lever de upp till ett hållbart synsätt. De har ett genomarbetat visionsarbete där den ekologiska synvinkeln är tydlig. De arbetar även aktivt med att minimera utsläpp i Mälaren.

Uddens Sjögård: (Jennie Moliner & Anders Larsson)
På Uddens Sjögård har Stockholms första andelsjordbruk startats. Intresset av att köpa andelar är idag mycket stort och verksamheten ligger helt rätt i tiden. Fokus ligger på naturlig och giftfri livsmedelsproduktion. På ett framgångsrikt sätt har de lyckats driva företaget på ett småskaligt och ur ekonomisk synvinkel hållbart jordbruk. De driver ett KRAV-certifierat och EU-ekologisk andelsjordbruk.

Kvarnnibble Butik och Musteri: (Anna Lauritsen Tesch och Henrik Tesch)
Kvarnnibble Butik och Musteri drivs med ett stort engagemang och hjärta. Med fokus på närodling och hållbarhet säljer de noga utvalda närproducerade varor. Inom verksamheten drivs även ett eget musteri där kunder har möjligheten att musta sina egna äpplen.


Årets Föetag:


Frewito
Fredrik har utvecklat Frewito från enmansföretag till ett mycket uppskattat och välmående tillväxtföretag. Baserat i Bro och nu i nya lokaler som redan börjar bli trånga.

BW Redovisning
Siffror på längden och tvären; hos Katarina blir det rätt och alla får den hjälp de behöver. Kundernas bästa är en ledstjärna för företaget.

CT Food
Från Asien till Upplands-Bro blir det nära med CT Food – när smaken får bestämma! Van och hans team har byggt upp en imponerande verksamhet.


Årets Nyetablering:


Petjos
På Petjos fikar man bättre än hemma! Suverän service, mysig atmosfär och väldigt gott hos Maykel och Dani. Lokalen växer, liksom sortimentet.

Wellness Sthlm Skin Clinic
Många är glada att Karin flyttat sin salong från Kungsholmen till Kungsängen. Nu kan man få proffsig hudvård på hemmaplan, bli omhändertagen och få lite vardagslyx.

Mekonomen Bro/TJ Carservice
Thomas har den personliga bilverkstaden mitt i Bro, där service till kunder och bilar är det viktigaste. I en modern miljö tas alla bilar om hand.


Damernas Stora Pris:


Bro Hof Slott Golfklubb
Bro Hof Slott Golfklubb har satt Bro på världskartan. Man har tagit tillvara det Mälarnära läget och den historiska miljön för att skapa en golfanläggning i absolut toppklass, som ger inte bara golfspelarna utan också övriga besökare en mycket unik upplevelse med många vackra vyer att njuta av.
 
Igelkott Film
Erik Hasso har med engagemang och entusiasm byggt en filmstudio utöver det vanliga. Han är innovativ och lyhörd och testar gärna gränser. I och med flytt till nya lokaler har han skapat förutsättningar för en fortsatt spännande utveckling av företaget.
 
Larmassistans Upplands-Bro
Sylvia och Johan Svensson driver detta lokala företag som värnar om såväl allmänheten som den stora och den lilla kunden.
De är alltid redo att hjälpa och hitta lösningar åt sina kunder. Deras höga närvaro och korta utryckningstider gör skillnad och skapar trygghet.


Årets Inspiratör:


Magnus Nilsson
Med stort engagemang, empati och omsorg gör Magnus allt han kan med de resurser som ofta inte känns tillräckliga. Magnus är en polis som länge arbetat i vår kommun och det är många som kan intyga att han är en viktig och värdefull person!
 
Irene Seth
Irene har med sin bok om Almare Stäket gjort historia levande och intressant. Hon har själv bidragit mycket, men inte varit rädd att ta hjälp av experter och därmed skapat en bok som kan användas både för att lära oss mer lokalt om Upplands-Bro men också om svensk historia.
 
Kaarina Kranz
Kaarina är en engagerad företagare men hon visar även engagemang i skola och föreningsliv. De senaste åren har hon som ordförande för Bro IK  sett till att Bro åter fått ett fint midsommarfirande, engagerat föreningen i utbildningssatsningar och sett till att man fått bidrag för att bygga ut en aktivitetspark för ungdomar.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 25/1
Prova på KONSTÅKNING
Söndag 9/2
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
avståndsannons

UBG Öppet hus jan 20

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen