Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Söndagen den 17 december 2017 - klockan 11:05 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Pingishall på god väg att bli verklighet


Karin Sidén 2015-06-29

Under våren har en arbetsgrupp bestående av representanter för kommunens båda pingisföreningar och från tjänstemän från kommunens Kultur och Fritidsavdelning skapats för att ta fram planer för en pingishall i Upplands-Bro. Grundtanken är att bygga pingishallen i anslutning till en befintlig sporthall, och för att hallen ska bli optimal för den verksamhet den är tänkt för ingår representanter från kommunens bägge pingisföreningar i gruppen.

En politisk styrgrupp ska ingå för att i nära samarbete med arbetsgruppen vara delaktiga i planeringen och formandet av den nya hallen.

-Finns alla intressenter, föreningar, tjänstemän och politiker, med från start är mycket vunnet. Alla blir mer insatta i ärendet och delaktighet i processen bör innebära att det inte bli så många tidskrävande backjobb, förklarar Bo Sundqvist, Kultur och Fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Upplands-Bro Kommun har två pingisföreningar, Tibble-Kungsängens Bordtennisklubb och Bro IK Pingis, som båda för en ojämn kamp mot större idrotter och för få träningsmöjligheter och undermåliga tävlingsmöjligheter. En pingsihall i Upplands-Bro ses av de aktiva som en nödvändighet för pingisens överlevnad och utveckling. En dialog har förts under många år och nu har man nått ett spännande skede i processen.

För några veckor sedan formades en arbetsgrupp med representanter från kommunens Kultur och Fritidsavdelning och från de bägge föreningarna, två personer från vardera. Dessutom har en politisk styrgrupp med Kultur och Fritidsnämndens ordförande Andrée Wright, Naser Vukovic och Paul Gustafson, förste och andre vice ordförande i nämnden.

Bo Sundqvist berättar att arbetsgruppen efter sommaren, i september, kommer att åka på en gemensam resa till ett antal utvalda pingishallar för att få referenser och något att utgå från när man sedan ska rita upp de egna hallplanerna. Genom att titta på befintliga hallar kan man hitta smarta lösningar och förhoppningsvis slippa misstag andra redan gjort. För att dra upp bra och hållbara planer gäller det ju att veta vad man vill ha och svaren hoppas man finna på studiebesöken. Det står redan så gott som klart att hallen kommer att byggas i anslutning till antingen Ekhammarhallen eller Kungsängens Sporthall.

-När vi gjort den gemensamma resan påbörjar vi arbetet med att rita upp vår hall utifrån föreningarnas och kommunens önskemål. Någon gång i februari-mars räknar vi med att kunna presentera ett färdigt förslag för nämnden. Om den planen får grönt ljus så inleder man sedan bygglovsprocessen.

Eftersom man från kommunens sida förstår att det är angeläget att så skyndsamt som möjligt ha en färdig hall redo att brukas vill man att processen ska vara så "rak" och krångelfri som möjligt säger Bo Sundqvist.

-Om alla inblandade är med i processen redan från planeringsstadiet tror vi att chanserna att klara oss genom planeringsskedet utan förseningar, så som planförändringar och överklaganden som annars har en tendens att göra att arbetet drar ut väldigt på tiden. Sedan har vi ju ändå en bygglovsprocess och andra delar som måste göras på rätt sätt innan ett hallbygge kan påbörjas, så det är ju ändå en ganska utdragen procedur vi bara precis har påbörjat. Om allt går som det ska och vi hoppas så är det rimligt att tro att vi kan stå inför en byggstart om ett år, men det förutsätter som sagt att det inte kommer grus i maskineriet längs vägen.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid Filmfest 17

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen