UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 5 augusti 2020 - klockan 10:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fem frågor till TOPP-FEM 
Centerpartiet


Karin Sidén 2018-08-23


VALET 2018    Med bara drygt två veckor kvar till valet är det dags att lära känna våra lokalpolitiker lite bättre. Vilka är de och var bor de? Vilka är hjärtefrågorna och vad är de stolta för inom politiken?

UBRO har bett de fem översta namnen på valsedlarna till våra åtta största lokala partier att presentera sig lite närmare. 

Alla har fått svara på samma fem frågor för att vi som läsare och potentiella väljare ska få veta ungefär lika mycket om varje kandidat. 

Turen har nu kommit till Centerpartiets presentation.

Kandidat 1   Lisa Edwards

<br /><br />
Bild:Karin Brulin
1) Jag heter Lisa Edwards, är 55 år och har bott i Upplands-Bro sedan 2011. Jag bor i Bro/Rättarboda. Jag är egen företagare och arbetar med inredning och textil.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i 6 år.
 
3) Jag blev politiskt engagerad för att jag ville att det skulle finnas fler skolor att välja på, flera privata alternativ i vår kommun eftersom jag inte tycker att man ska behöva pendla till skolan.
 
4) Jag är stolt över att vi under den här mandatperioden klarat mottagningen av nyanlända bra, att vi infört miljöledningssystem i kommunen och att Internationella Engelska skolan nu vill etablera sig i Bro (i Trädgårdsstaden).

5) Min hjärtefråga för framtiden är att alla människor ska få en chans att göra det de tycker om för att bidra till vårt gemensamma. Och att vi bygger ett samhälle där vi kan finnas för varandra när det behövs. Att vi använder våra resurser på ett hållbart sätt. Min allra innersta önskan är att alla människor ska ha det bra.Kandidat 2   Mattias Peterson

Bild:Karin Brulin

1) Jag heter Mattias Peterson och är 42 år. Mina rötter i Upplands-Bro går tillbaka ända till barndomen, då jag varit här under sommarlov och semstrar sedan dess. I samband med att min första son föddes flyttade vi hit permanent. Vi bor i Bro. Jag arbetar som teknisk koordinator.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i ungefär 6 år.

3) Jag blev politiskt engagerad för att jag ville att det skulle finnas ett bredare kulturutbud i kommunen. Mitt mål är att man inte ska behöva åka utanför kommunens gränser för att uppleva det. Jag har alltid tyckt om att vistas i naturen och miljön är det viktigaste vi har. Vår kommuns fina natur har en stark dragningskraft och är en bidragande anledning till att folk söker sig till Upplands-Bro. Vi måste värna och bevara våra naturvärden.

4) Jag är stolt över att vi under den här mandatperioden har startat igång etableringen av aktivitetsparken och att kulturverksamheten i våra kulturhus och bibliotek har kommit igång ordentligt. Det är också väldigt roligt att miljötänket har kommit högre upp på agendan och att vi har infört ett miljöledningssystem i kommunen.

5) Min hjärtefråga för framtiden är att vi tar en mer aktiv roll i våra ungdomars utveckling. Att vi skapar ett inspirerande och kreativt klimat i kommunen och göra det ännu lättare att förverkliga sina ideér och starta företag.
Kandidat 3   Michelle Lindahl


Bild:Karin Brulin

1) Jag heter Michelle Lindahl, är 36 år och har bott i Upplands-Bro sedan 2013. Jag bor i Bro. Jag jobbar som HR-partner för en större VVS-grossist.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i ca 1,5år.

3) Jag blev politiskt engagerad för att kunna vara med och påverka riktningen framåt för Upplands-Bro.

4) Jag är relativt ny inom politiken och har inte själv varit med och drivit igenom så mycket ännu, men jag är stolt över de värderingar vi står för inom partiet.

5) Min hjärtefråga för framtiden är att det ska finnas plats för alla människor att utifrån sina egna individuella förutsättningar kunna bidra till ett värde för sig själv och till vår gemenskap.

Kandidat 4   Ricard Wikman Koljo


Bild:Karin Brulin

1) Jag heter Ricard Wikman Koljo och är 52 år. Jag har bott i Kungsängen sedan början av 2014. Jag arbetar i säkerhetsbranschen.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i många år. Av och till från 1989 och aktivt sedan 2004.

3) Jag blev politiskt engagerad för att skolfrågorna engagerade mig. Då när jag inledde mitt politiska engagemang på 80-talet var skolfrågorna mycket aktuella.

4) Jag är stolt över att jag deltagit i beslut som möjliggjort att kommunens verksamhet går framåt med goda resultat och hur vi i kommunen lyckades lösa uppgiften under flyktingkatastrofen som inleddes hösten 2015. Jag är också stolt över det arbete som lades ner under mandatperioden 2006-2010 i Sigtuna kommun där jag då var aktiv och satt som ledamot i den än så länge enda demokratinämnd vi har haft i landet. Jag är stolt över att vi aktivt jobbar med att få in förståelsen inom kommunpolitikens alla partier att tar man ett beslut, så är alla partier ansvariga på något sätt nu och i framtiden inför kommunmedborgare att resultat uppnås till det bästa.

5) Min hjärtefråga för framtiden är flera. Jag brinner för sociala frågor, trygghetsfrågor samt ett förbättrat företagsklimat.

- Sociala frågor, (både inom kommun och landsting, kandiderar även till Stockholms Landsting).

- Trygghetsfrågor, som INTE är en separat fråga utan finns ständigt med i alla aktuella områden som det diskuteras och arbetas med.

- Förbättra företagarklimatet, främst för de små- och mellanstora. Det finns mycket kvar som behöver vidareutvecklas, (vet av egen erfarenhet som delägare till ett AB, som jobbade även utanför EU-länderna).Kandidat 5    Lars Thomasson


Bild:Karin Brulin

1) Jag heter Lars Thomasson och är 55 år. Jag har bott i Upplands-Bro sedan 2001. Jag har en Fil kand i statsvetenskap och arbetar som kommunikatör/journalist.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i 4 år och har suttit i utbildningsnämnden som ersättare den senaste mandatperioden.

3) Jag blev politiskt engagerad för att jag inte ville sitta vid sidan av utvecklingen. Jag vill stå upp för frihet, decentralisering, mänskliga rättigheter, marknadsekonomi samt miljötänkande. När jag såg hur Sverigedemokraterna började växa beslutade jag mig för att inte längre vara passiv åskådare. Man måste ta sitt ansvar som medborgare! 

4) Jag är stolt över att vi i Centern var med och tog fram skolutvecklingsprogrammet här i kommunen!

5) Min hjärtefråga för framtiden kan delas upp i två delar.  Här i Upplands-Bro: Att vi verkligen effektiviserar och moderniserar kommunen för att få så mycket som möjligt av service och tjänster för varje skattekrona.  I landet: Att vi går med i Nato snarast möjligt. Det är livsfarligt att stå ensam i dagens oroliga värld.
Alla Fem frågor till TOPP-FEM-artiklarna:

Liberalerna

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Centerpartiet

Kristdemokraterna 

Moderaterna

Miljöpartiet

Sverigedemokraterna 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen