UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 07:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fem frågor till TOPP-FEM
Miljöpartiet


Karin Sidén 2018-08-29


VALET 2018    Med bara drygt två veckor kvar till valet är det dags att lära känna våra lokalpolitiker lite bättre. Vilka är de och var bor de? Vilka är hjärtefrågorna och vad är de stolta för inom politiken?

UBRO har bett de fem översta namnen på valsedlarna till våra åtta största lokala partier att presentera sig lite närmare. 

Alla har fått svara på samma fem frågor för att vi som läsare och potentiella väljare ska få veta ungefär lika mycket om varje kandidat. 

Turen har nu kommit till Miljöpartiets presentation.

Kandidat 1   Sara Ridderstedt

Bild:Bernhardina Hörnstein

1) Jag heter Sara Ridderstedt, är 40 år, och bor i Bro.  Jag har bott i kommunen sedan 2007.
Jag är journalist och lärare.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken sedan 2011.

3) Jag blev politiskt engagerad för att frågorna om grön hållbarhet och social hållbarhet kräver att så många av oss som möjligt är med och tar ansvar för att ställa om samhället. Jag såg många av de utmaningar som finns både som journalist och i arbetet med barn och unga.

4) Jag är stolt över att det under den här mandatperioden för första gången sjösatts ett fokuserat arbete med hållbarhetsfrågor i Upplands-Bro kommun. Nu finns en Miljöpolicy, ett Miljöledningssystem och siffersatta uppföljningsbara Miljömål på ett-årsbasis. Jag är också stolt över mer skyddad natur till exempel genom vårt nya Naturreservat vid Lillsjön / Örnässjön.
 
5) Min hjärtefråga för framtiden är att vi blir en fossilfri kommun. Att vi tar fler steg för ökad social hållbarhet. Skolan är en avgörande faktor för att förebygga framtida utanförskap och vi inom Miljöpartiet driver läxfri kommun, frukost för skolbarn och flexibel start på morgonen för de lite äldre eleverna.


Kandidat 2    Andrée Wright

Bild:Bernhardina Hörnstein

1) Jag heter Andrée Wright och är 35 år. Jag bor i Kungsängen och har bott i Upplands-Bro i hela mitt liv.

Jag är utbildad elektriker och arbetar som konsult inom växtodling, trädgård, och lantbruk.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i 4 år.

3) Jag blev politiskt engagerad för att jag såg att miljöfrågorna i kommunen inte togs på allvar och exploateringen skedde skoningslöst där fler och fler bostadsnära naturmarker tagits i anspråk.

4) Jag är stolt över att mitt parti har åstadkommit Naturreservatet vid Lillsjön och Örnässjön.

5) Min hjärtefråga för framtiden är att vi bygger ett hållbart Upplands-Bro. Både ekologiskt där vi respekterar våra rika naturvärden och socialt hållbart där vi skapar en jämställd och jämlik kommun där människor lever ett gott liv med god hälsa. En kommun med hög tolerans där människors lika värde står i centrum, där människor känner tillit och förtroende till varandra och har goda möjligheter att vara delaktiga i kommunens samhällsutveckling.Kandidat 3   Cecilia Nielsen 

Bild:Privat

1) Jag heter Cecilia Nielsen och är 57 år. Jag är bosatt i Säbyholm, Bro, sedan 5 år tillbaka. Jag arbetar som lärare i Upplands-Bro kommun sedan 1992.

2) Jag har varit politiskt engagerad i Miljöpartiet sedan 90-talet; i Upplands-Bro sedan 2004.

5) Mina hjärtefrågor är skolan och en hållbar framtid.
Kandidat 4   Klaus Dürhagen

Bild:Privat

1) Jag heter Klaus Dürhagen, är 77 år, och bosatt i Kungsängen sedan 2 år. Numera är jag pensionerad men var tidigare ingenjör. Jag är uppvuxen i Tyskland.

2) Jag har varit politiskt engagerad i Miljöpartiet sedan 70-talet. Först i Tyskland och sedan 1987 i Sverige. Har tidigare arbetat aktivt i Mp Bromma-gruppen sedan 2009.

3) Jag blev intresserad av politik och att aktivt engagera mig politiskt eftersom jag alltid varit intresserad av en hållbar värld, både miljömässigt och socialt. Återvinningsfrågan har alltid funnits i fokus.

4) Jag är stolt över att inom socialnämnden kunna få inbringa våra miljö- och socialpolitiska aspekter.

5) Min hjärtefråga är att kunna ta tillvara så många miljöaspekter som möjligt, till gagn för invånarna i Upplands-Bro.Kandidat 4   Kerstin Krantz Dürhagen


Bild:Privat

1) Jag heter Kerstin Krantz Dürhagen, är 67 år och jag har bott i Upplands-Bro sedan 2016. Jag arbetade tidigare som lärare, men numera är jag örtterapeut.

2) Mitt engagemang startade på 70-talet i samband med utbyggnaden av Kärnkraften. Framförallt i Tyskland, där jag var bosatt då.

3) Redan som ung kom jag fram till att utan en hållbar miljö kan vi inte bygga vår värld bättre och att vi måste se till att vi månar lika mycket om miljö och klimat som om ökning av bnp. Jag har funderat mycket på alla partiers hjärtefrågor och var vi skulle hamna om vi inte tar hand om klimat och miljö och därför var Miljöpartirt ett naturligt val. Frågan har inte blivit mindre aktuell på alla dessa år. För mig är förutom klimatet den viktigaste frågan vad vi äter och hur maten tillverkas.

4) Jag är stolt över det nya naturreservatet Örnäs - Lillsjön. Dessutom att den ekologiska maten har ökat inom skola och förskola.

5) Hjärtefrågan är ett hållbart Upplands-Bro och en hållbar värld med ett varmare socialt klimat. Jag tycker också att skolan ska få de resurser som krävs. Jag tycker det är intressant med skolfrågor eftersom jag arbetat som lärare tidigare.

Alla Fem frågor till TOPP-FEM-artiklarna:

Liberalerna

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Centerpartiet

Kristdemokraterna 

Moderaterna

Miljöpartiet 

Sverigedemokraterna 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen