UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 5 augusti 2020 - klockan 10:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fem frågor till TOPP FEM
Sverigedemokraterna


Karin Sidén 2018-08-30


VALET 2018    Med bara drygt två veckor kvar till valet är det dags att lära känna våra lokalpolitiker lite bättre. Vilka är de och var bor de? Vilka är hjärtefrågorna och vad är de stolta för inom politiken?

UBRO har bett de fem översta namnen på valsedlarna till våra åtta största lokala partier att presentera sig lite närmare. 

Alla har fått svara på samma fem frågor för att vi som läsare och potentiella väljare ska få veta ungefär lika mycket om varje kandidat. 

Turen har nu kommit till Sverigedemokraternas presentation.
Kandidat 1   Katarina Olofsson

Bild:Privat

1) Jag heter Katarina Olofsson, är 75 år, och bor i Håbo-Tibble. Jag har bott i Upplands-Bro kommun sedan 1978. Jag är pensionerad byggnadsingenjör.

2) Jag har arbetat aktivt i politiken i 4 år.

3) Jag blev politiskt engagerad när de politiska partierna slöt Decemberöverenskommelsen (DÖ) efter valet 2014.

4) Jag är stolt över att Sverigedemokraterna har vuxit och lyckats påverka politiken, trots alla andra partiers motstånd och att våra hjärtefrågor kopierats av flera andra partier.

5) Mina hjärtefrågor för framtiden är att arbeta för ett tryggt samhälle och att samordna olika myndigheters och enheters uppgifter så att människor inte hamnar mellan stolarna där ingen tar det övergripande ansvaret. Det är också viktigt att lagar och förordningar följs och att tagna beslut genomförs. Tjänstemannaansvaret måste återinföras. Jag är mycket intresserad av samhällsbyggnads- och planfrågor.

Kandidat 2   Andreas Persson


Bild:Privat

1) Jag heter Andreas Persson och är 40 år. Jag bor i Kungsängen och har bott här i Upplands-Bro kommun sedan 2012. Jag är utbildad till och arbetar som elingenjör.

2) Jag har varit politiskt aktiv i 16 år.

3) Jag blev politiskt engagerad på grund av den samhällsutveckling vi har haft i Sverige de senaste decennierna.

4) Jag är stolt över att mitt parti kunnat påverka andra partier i rätt riktning, trots att vi hela tiden har varit i opposition.

5) Min hjärtefråga för framtiden för både Sverige och Upplands-Bro är migrationspolitiken. Situationen i förorterna måste lösas.
Kandidat 3    Johan Silversjö


Bild:Privat

1) Jag heter Johan Silversjö och är 48 år. Jag bor i Kungsängen och har bott i Upplands-Bro sedan 2007. Jag är utbildad inom IT och arbetar som IT-konsult.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i 4 år.

3) Jag blev politiskt engagerad för att jag tycker att medborgarna har behandlats fruktansvärt illa, speciellt de äldre som byggt landet. Politikerna har inte agerat för medborgarnas bästa.

4) Jag är stolt över att SD är det enda partiet med någon som helst trovärdighet kvar. De problem vi upplever kan inte lösas med "mer av samma sak" och en tro på ett annat utfall än tidigare.

5) Min hjärtefråga för framtiden: Jag vill se ett Sverige som är förnuftigt och "lagom" igen. 

Kandidat     Johan Tholander


Bild:Privat

1) Jag heter Johan Tholander och är 61 år. Jag bor i Kungsängen och har bott i Upplands-Bro sedan 1999. Jag är kommunikationsstrateg och har två universitetsexamen.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i 1 år.

3) Jag blev politiskt engagerad för att jag tycker utvecklingen i Sverige gått åt fel håll efter valet 2014.

4) Jag är stolt över att jag och/eller mitt parti växer och att vi snart är största partiet.

5) Mina hjärtefrågor för framtiden är en bättre skola och ett tryggare Upplands-Bro.


Kandidat 5     Helena Lundgren

1) Jag heter Helena Jönsson Lundgren, är 43 år och bosatt i Bro. Jag har bott i kommunen sedan 2000. Jag arbetar som IT-specialist.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i ca 3 år.

3) Jag blev aktiv inom politiken för att jag upplevde att många viktiga frågor inte sattes tillräckligt högt upp på agendan och för att vi borde kunna uträtta saker på ett mer effektivt sätt.

4) Jag är stolt över att vår kommunförening har en jättebra sammanhållning, är fantastiska eldsjälar och kompetenta människor som har utmärkta förslag och idéer.

5) Mina hjärtefrågor rör vår framtid: barnen. Jag har tre små barn och då faller det sig naturligt att barn, fritid och skola hamnar högt upp, tillsammans med en skvätt miljöpolitik.
Alla Fem frågor till TOPP-FEM-artiklarna:

Liberalerna

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Centerpartiet

Kristdemokraterna 

Moderaterna 

Miljöpartiet

Sverigedemokraterna 

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen