UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 17 augusti 2022 - klockan 09:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fem frågor till TOPP FEM
Sverigedemokraterna


Karin Sidén 2022-07-12


VALET 2022    Med lite knappt två månader kvar till valet, den 11 september, är det dags att lära känna våra lokalpolitiker lite bättre. Vilka är de och var bor de? Vilka är hjärtefrågorna och vad är de stolta för inom politiken?

UBRO har bett de fem översta namnen på respektive valsedel till våra åtta största lokala partier att presentera sig lite närmare. Numret framför namnet i artikeln är numret respektive politiker har på valsedeln den 11 september.

Alla har fått svara på samma frågor för att vi som läsare och potentiella väljare ska få veta ungefär lika mycket om varje kandidat. Politikernas svar kommer att redovisas i en artikelserie om åtta artiklar där publiceringsordningen är densamma som ordningen svaren inkommit i.

I den fjärde artikeln i serien har turen kommit till Sverigedemokraterna
 att presentera sig.
Katarina Olofsson
Bild:Privat
Katarina Olofsson

Kandidat 1 Katarina Olofsson

1) Jag heter Katarina Olofsson, är 78 år, och bor i Håbo-Tibble. Jag har bott i Upplands-Bro kommun sedan 1978. Jag är pensionerad byggnadsingenjör.

2) Jag har arbetat aktivt i politiken i 8 år. Jag blev politiskt engagerad när de politiska partierna slöt Decemberöverenskommelsen (DÖ) efter valet 2014. Jag har sedan valet 2018 ett flertal uppdrag för partiet; Gruppledare och ordförande i lokala SD, ledamot i Kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige, ett flertal nämnder och utskott, styrelseuppdrag, ledamot i Regionfullmäktige och ersättare i Riksdagen. Jag är även ledamot i Kyrkofullmäktige och kyrkorådet i Bro Församling.

3) Det roligaste med att vara politiker är att få kännedom om vad som beslutas i de olika politiska organen och om möjligt få vara med och påverka beslut som berör vår vardag.

4) Jag är stolt över att Sverigedemokraterna har vuxit och lyckats påverka politiken, trots alla andra partiers motstånd och att våra hjärtefrågor kopierats av flera andra partier. Dessutom har vi fått näst mest procent av rösterna i kommunerna i Stockholms län.

5) Mina hjärtefrågor för framtiden är att arbeta för ett tryggt samhälle, samhällsbyggnadsfrågor, kommunens utveckling, landsbygds- och kulturfrågor och, med ålderns rätt, äldrefrågor samt som farmor och mormor utbildningsfrågor. Genom min tidigare anställning i Försvarsmakten och Fortifikationsverket följer jag även försvarsfrågor med intresse.
Claus Engström
Bild:Privat
Claus Engström

Kandidat 2 Claus Engström

1) Mitt namn är Claus Engström och jag är en 68 år gammal pensionerad civilingenjör. Jag bor i Kungsängen och har bott i Upplands-Bro sedan 2018.

2) Jag har varit medlem i Sverigedemokraterna sedan 2014 och har arbetat aktivt för partiet de senaste 4 åren inom kommunalpolitiken.

3) Det viktigaste med att arbeta som lokalpolitiker är att hela tiden se till kommunens innevånares bästa, på kort och lång sikt. Som Sverigedemokrater har vi inga förutfattade ideologiska meningar utan är alltid beredda att välja det alternativ som är bäst för kommunens invånare.

4) Jag är stolt över att Sverigedemokraterna som enda parti under de senaste 20 åren har lyft fram och belyst de stora problem vi har i det svenska samhället avseende såväl migration som kraftigt växande kriminalitet, samtidigt som övriga partier har blundat och bortförklarat den negativa förändringen av vårt samhälle som dessa problem har skapat.

5) Jag vill arbeta för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet och med stor hänsyn till de olika behov som vi alla kan ha i livets slutskede. Det kan handla om traditionella äldreboenden för patienter med svåra demensproblem eller aktivitets- och stimulansinsatser för pigga pensionärer som annars riskerar att sitta isolerade ensamma hemma. Vi måste även planera för nya typer av ”trygghetsboenden” för de pensionärer som vill bo i en egen lägenhet, men känner ett behov av extra trygghet.
Annette Nyberg
Bild:Privat
Annette Nyberg

Kandidat 3 Annette Nyberg

1) Jag heter Annette Nyberg, är 69 år och bor i Upplands-Bro sedan 2004. Jag har arbetat som undersköterska i 45 år på operation, neonatalen, Maria Ungdom, geriatriken, neuropediatriska avdelningar, etc.

2) Jag har arbetat aktivt inom politiken i sju år och blev politiskt intresserad 1978 då jag såg att Sverige var på väg åt fel håll.

3) Det roligaste med att vara politiker är att jag själv utvecklas och kan vara med och påverka i frågor som gynnar våra väljare.

4) Jag är stolt över alla röster vi fått i kommunen. Stolt att vi växer. SD är det enda parti med någon som helst trovärdighet kvar.

5) Mina hjärtefrågor är barnens framtid och ett meningsfullt liv för våra äldre. Bevarandet av vår kultur. Att lagar och förordningar följs. Migrationspolitiken. 
Jan Hellman
Bild:Privat
Jan Hellman

Kandidat 4 Jan Hellman

1) Mitt namn är Jan Hellman. Jag är 71 år, pensionerad verkstadschef. Jag har bott permanent i Bro sedan 1966. I min barndom tillbringade jag mycket tid på Björknäs gård där mina morföräldrar bedrev jordbruk.

2) Jag har varit aktiv i politiken i drygt 1 år. Jag blev politiskt intresserad och engagerad för att jag anser att vårt svenska samhälle utvecklades i fel riktning.

3) Det roligaste med att vara politiker är att få vara med och skapa en positiv utveckling för vår kommun, samt alla trevliga människor man lär känna.

4) Det jag är stolt över är att mitt parti tidigt satte fokus på den kriminalitet som skapas i kölvattnet av den aningslösa migrationspolitik som Sverige har praktiserat de senast 30 åren.

5) Min hjärtefråga för framtiden är att mina barnbarn skall ha en bra möjlighet att skapa sig en trygg, bra och vettig framtid.
Göran Boklint
Bild:Privat
Göran Boklint

Kandidat 5 Göran Boklint

1) Hej jag heter Göran Boklint, är 54 år och har varit vice ordförande i SD Upplands-Bro sedan 2017. Jag är född i Stockholm, uppväxt i västerort och flyttade till Smidö juni 2010. Jag har varit egenföretagare inom bygg där jag arbetat mest med badrum och kök.

2) Jag blev aktiv inom politiken efter valet 2014 då jag vart invald till revisionen i Upplands-Bro kommun. Där har jag suttit i snart 8 år. Jag blev politiskt engagerad då jag upplevde att utvecklingen i Sverige går åt fel håll och att jag ville göra skillnad, framför allt i min nya kommun. Jag kandiderar som #5 till fullmäktige och som #5 i regionvalet, till Region Stockholm.

3) Det roligaste med att vara politiker är att kunna göra skillnad och jag har haft en otroligt innehållsrik resa inom revisionen och i mitt lokala parti SD sedan 2014.

4) Jag är mest stolt över alla röster vi har fått i kommunen som gjort oss till vågmästare i snart 2 mandatperioder.

5) Min hjärtefråga för framtiden är skola och äldreomsorgen, samt kulturvärdet vi har i Upplands-Bro.
Länk till hemsidan för Sverigedemokraterna i Upplands-Bro.


Länkar till alla Fem frågor till TOPP-FEM-artiklarna:

Socialdemokraterna
Kristdemokraterna
Centerpartiet
Sverigedemokraterna

Miljöpartiet
Moderaterna
Liberalerna
Vänsterpartiet


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 3/9
KONSTRUNDAN
Söndag 4/9
KONSTRUNDAN
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen