UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 20 september 2020 - klockan 19:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fjärrvärme och politik i fokus under Ulf Kristerssons besök
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2019-02-13

Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro, och Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, lyssnar till E.ON:s regionchef Lena Berglund, under besöket på E.ons fjärrvärmeanläggning i Högbytorp.
Bild:Upplands-Bro kommun
Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro, och Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, lyssnar till E.ON:s regionchef Lena Berglund, under besöket på E.ons fjärrvärmeanläggning i Högbytorp.

I dag, onsdag, besökte moderaternas partiledare Ulf Kristersson Upplands-Bro. Under besöket hann Kristersson med ett möte med kommunledningen och en rundtur på E.ON:s fjärrvärmeanläggning i Högbytorp.

-Upplands-Bro har ett otroligt bra läge. Det gäller att dra nytta av storstadsmöjligheterna men samtidigt ha en egen särprägel, säger Kristersson, som visade stort intresse under besöket på fjärrvärmeanläggningen.

Under besöket på anläggningen guidade anläggningschefen Mattias Lindblad och regionchefen Lena Berglund.

Förutom en grundlig genomgång av verket belyste Lena samverkan med återvinningsföretaget Ragn-Sells och kommunen. Snabba handläggningstider och smidigt samarbete vid dragningen av fjärrvärmeledning genom centrala Kungsängen var två punkter som Lena lyfte.

Om anläggningen

Kretsloppsanläggning vid Högbytorp integrerar material- och energiåtervinning på ett unikt, effektivt och hållbart sätt. Genom att producera el och värme ur avfall som i dagsläget inte har någon alternativ användning samt biogas och biogödsel ur organiskt avfall, omvandlas rest till resurs.

Anläggningen bygger ett kretsloppssystem som förvandlar det som ingen vill ha, till något som alla behöver – energi.

På frågan vad han tar med sig från sitt besök i kommunen svarar Kristersson så här.

-Den moderna miljöpolitiken i praktiken. Det är väldigt spännande att se, och samarbetet mellan E.ON och kommunen verkar ha fungerat bra, säger Kristersson.

Kommunen i fokus

Innan besöket på Högbytorp träffade Kristersson kommunledningen för ett samtal om Upplands-Bro. Samtalsämnena berörde bland annat utvecklingen av lager- och logistiksektorn, kommunens framtid, trygghetsfrågan och Livgardet.

-Det är spännande att vi som kommun uppmärksammas av våra rikspolitiker och i detta fall en partiledare. E.ON:s anläggning är ett exempel som visar att vi som kommun är på rätt väg, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.


Länk till kommunens hemsida där nyheten publicerades den 13 februari, 2019.


Här kan du läsa mer om E.ON:s fjärrvärmeanläggning

 
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/9
Årsmöte Föreningen Villa Skogas vänner
Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen