UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 20 september 2020 - klockan 23:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Saxat från polisens FaceBook-sida...


Karin Sidén 2020-08-07

Den senaste tiden har polisen gjort en kraftsamling mot buskörandet på crossar, främst i Bro. Buskörandet är en källa till otrygghet och oro och utgör en icke försumbar olycksrisk. Flertalet tillbud och ett antal olyckor har inträffat, och med den ökade polisnärvaron hoppas man kunna få ett slut på vansinneskörandet innan något katastrofalt och oåterkalleligt inträffar.

Att stoppa crossförarnas framfart är dock inte så enkelt som det låter. Så här skriver nu polisen i Järfälla och Upplands-Bro på sin FaceBooksida för att uppmuntra oss invånare och alla ärliga crossförare att registrera fordonen för att försvåra för busförarna samt underlätta polisens arbete i att stoppa deras framfart:

"I många lokalpolisområden förekommer vårdslösa körningar med olika tvåhjuliga motorfordon, som vi på olika sätt försöker hantera.

Inte sällan visar sig dessa fordon vara stulna när vi får tag i dem och de kan kontrolleras.

Mopeder och vanliga motorcyklar är relativt enkla att koppla till stöldanmälningar. Crossmotorcyklar, som ofta också utgör det värsta problemet, är dock svårare i det avseendet.

Det beror på att ägarna till dessa alltför ofta inte har noterat ramnummer.

Motorcyklar och mopeder klass 1 är registrerade och då finns ramnumret i vägtrafikregistret.

Mopeder klass 2 måste vara trafikförsäkrade och då har ägaren koll på ramnumret via försäkringen. Crossmotorcyklar är dock rena nöjes/sportredskap utan försäkringar och då missas det ofta att anteckna ramnummer.

Vår uppmaning till dig som äger en crossmotorcykel är därför att se till att du har koll på just ramnumret för den händelse att den skull bli stulen. Ramnumret kan ofta vara det enda som kan koppla en kontrollerad cross till en stöldanmälan. Om detta inte kan göras finns det en reell risk att crossen återlämnas till en person som gör anspråk på den, trots att den de facto är stulen."

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/9
Årsmöte Föreningen Villa Skogas vänner
Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen