Heldag med handboll i Ekhammarhallen

Karin Sidén 2012-10-13

Det har varit handbollscup i Ekhammarhallen i Kungsängen idag, lördag. New Body Cup, NBC, har spelats från tidig morgon till sena eftermiddagen. NBC är Ungdoms-DM och under lördagen spelades det första steget i mästerskapet. Lagen består till största del av flickor som är födda år 2000, F00.

I Kungsängen spelade förutom KSK själva VästeråsIrsta HF, Tyresö Handboll 2 och Handens SK. Den match som UBRO bevakade var Kungsängens match mot Tyresö Handboll 2. I första halvlek bjöd KSK på bra spel och utmärkt målvaktsspel. Trots det lyckades Tyresö hålla ihop siffrorna, mycket tack vare bra 9-metersskytte.

I andra halvlek började Tyresö starkt samtidigt som KSK slarvade en del. I mitten av andra halvlek klev KSK tillbaka in i matchen och tog tillbaka spelet och ledningen. KSK höll sedan undan matchen ut och slutresultatet blev 11-9.

Det är 1an och 2an i gruppen som går vidare till nästa steg i Cupen. Kungsängen blev med en vinst och två förluster tredje lag i gruppspelet och gick därför inte vidare till nästa omgång.De lag som gick vidare var Handen med tre vinster och VästeråsIrsta med två vinster.