Storspel från KIFs innebandykillar P03/04 i säsongsavslutningen

Karin Sidén 2013-03-25

Vit och blåklädda KIF har frislag mot Sigtuna i blått.
Bild:Tommy Sidén

På söndagsförmiddagen spelade Kungsängens IFs innebandykillar P03/04 match mot Sigtuna hemma i Ekhammarhallen. Matchen var säsongens sista och bjöd på imponerande spelkvalité från båda lagen. Spelmässigt var det en långt mycket jämnare kamp än slutsiffrorna visade. Matchen slutade 10-3 men var väldigt mycket tätare och mer spännande än så. Där Sigtuna saknade det där sista lilla knivskarpa i avsluten hade Kungsängen mer flyt och stolpe in.

Från start bjöd båda lagen upp till bra spel. Fina anfall, säkert försvar och tätt i mål. Trots bra spel från både hemmalag och gäster dröjde det ända till elfte minuten innan det rasslade till i Sigtunanätet. Med nollan spräckt kom 2-0 och 3-0 i rask takt. Sigtuna hade två ramträffar i slutet på första halvlek och hade sånär reducerat.

Kungsängen var överlag bättre sett till hela halvleken. Sigtuna började lika bra men mattades något 10 minuter in i matchen. Då kom också målen för KIF.

Andra halvlek hann inte ens bli en minut gammal innan 4-0 kom. KIF öppnade starkt och gjorde även 5-0 innan Sigtuna fick stopp på offensiven. Spelet böljade fram och tillbaka och var chansrikt och underhållande att se på.

Sigtuna var något uddlösa. Spelet fungerade, men skärpan i avsluten var inte sylvass. Kungsängens målvakt höll nollan ända tills den nionde spelminuten in i andra halvlek då Sigtuna fick ett reduceringsmål de i ärlighetens namn var väl värda. 6-1 och 7-1 kom i snabb replik och matchen var definitivt punkterad hur starkt Sigtuna än kom i slutminuterna. 10-3 skrevs slutsiffrorna till efter en mycket underhållande kamp mellan två bra lag.