Årets Upplands-Broare blev Bertil Borg
Pressmeddelande


Pressmeddelande från Upplands-Bro Kommun 2013-09-12

Bertil Borg fick utmärkelsen &Aring;rets Upplands-Broare för sin empati, sitt stora hjärta och för att han alltid är en hjälpande hand i stort och smått.<br />
Bild:Caroline Falkengren (originalet något beskuret)
Bertil Borg fick utmärkelsen Årets Upplands-Broare för sin empati, sitt stora hjärta och för att han alltid är en hjälpande hand i stort och smått.


För sin stora empati, ett hjärta som omsluter alla och en hjälpande hand i stort och smått har Bertil Borg utsetts till Årets Upplands-Broare 2013. Höstens första Kommunfullmäktige inleddes med utdelningen av utmärkelsen Årets Upplands-Broare. Med plakett och bukett uppvaktades Bertil Borg innan det ordinarie mötet tog vid.

En gång om året utser Upplands-Bro kommun Årets Upplands-Broare. Priset har funnits sedan 2005 och sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset. Under onsdagskvällen fick Bertil Borg ta emot priset som Årets Upplands-Broare från Kommunfullmäktiges ordförande, Anders Åkerlind.

– Jag blev väldigt överraskad, men glad. Det finns så många andra som förtjänat priset så det hade jag inte väntat mig, kommenterar årets pristagare.

Det är Kommunfullmäktiges presidium som bestämmer vem av de nominerade som ska få priset. Bertil Borg valdes med motiveringen att han stor empati, ett hjärta som omsluter alla, att han ställer upp för både privatpersoner, företag och kyrkan samt att han alltid är en hjälpande hand i stort och smått.

Redan 1959 började Bertil Borg arbeta i Upplands-Bro. Sedan 50 år tillbaka är han även kommuninvånare och hans engagemang är brett, förutom musikcaféet i Kungsängen är han bland annat engagerad i hembygdsföreningen och kör dessutom blomsterbud. Han är glad för utmärkelsen.

– Det är en uppskattning, det blir tydligt att man gjort någon nytta. Det är tacksamt, avslutar han.