Mållöst i premiären för Bro IKs herrar


Karin Sidén 2014-05-05

Bild:Tommy Sidén

Bro IKs herrer tog emot Enköpings Syrianska FF hemma på ett mycket blåsigt Bro IP i seriepremiären. Matchen vägde fram och tillbaka och lagen turades om att ha initiativet. Några halvchanser i första halvleken höjde tempen något i en annars ganska blek tillställning. I den andra halvleken bjöds på ytterligare några skapliga spelsekvenser, men förutom ett bortdömt mål för gästerna var bollen aldrig riktigt nära att gå i mål. 0-0 slutade matchen.

Med många nya spelare i truppen och ett antal ordinarie spelare frånvarande var det ett relativt oprövat Bro IK som ställdes på planen i herrarnas seriepremiär. Långa stunder hade laget spelet men den sista känslan, samspeltheten, saknades vilket gjorde att man blev lite för uddlösa mot Enköpingslaget.

Bild:Tommy Sidén

I den andra halvleken höjde hemmalaget tampot och visade en del av sin potential. Det sista lilla saknades framåt, men kampviljan och hungern fanns där så får man bara spela ihop sig kan det bli riktigt bra.

Om det var orken som tröt för Bro IKs herrar eller om det var Syrianska som lade i en högre växel de sista 10 minuterna är svårt att säga, men matchbilden vände totalt. Från att Bro IK hela tiden varit etta och tvåa på bollen blev man istället ett jagande lag. Syrianska pressade på och gjorde också ett mål som dömdes bort för off side.

Trots de onödigt spännande slutminuterna med ett flertal chanser för gästerna lyckades Bro IK hålla oavgjort, 0-0, matchtiden ut, mycket tack vare en fin insats av Bro-Keepern.