S, Mp, Kd och C inleder samarbete i Upplands-Bro
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro Kommun 2014-09-26

Valresultatet i Upplands-Bro gav det röd-gröna blocket 19 mandat, Alliansen 18 och Sverigedemokraterna fyra mandat. Därmed fick inget block egen majoritet. S, MP, KD och C förhandlar nu om ett samarbete.

Eftersom det parlamentariska läget i Upplands-Bro kommun innebär att inget block fått majoritet har olika samarbetsformer diskuterats i partierna. Idag, fredag 26 september, meddelar Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet i Upplands-Bro kommun att de första inledande samtalen nu övergår i förhandlingar mellan partierna.

Detta samarbete innebär att två partier från Alliansen och två partier från röd-grönt går samman. S, Mp, C och Kd har tillsammans 21 mandat av 41 i kommunfullmäktige vilket innebär majoritet. Samtliga är överrens om att en stabil majoritet är det bästa för att fortsätta driva utvecklingen framåt i Upplands-Bro kommun.

-Vi kommer nu att sätta oss i förhandlingar för en gemensam politisk plattform i syfte att skapa en stabil blocköverskridande kommunledning, säger Camilla Janson (S).

Camilla Janson (S)
Anna Norberg, (Mp)
Jan Stefanson, (Kd)
Lisa Edwards, (C)