Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-03-13

Polisiärt sett har det varit en lugn vecka i Upplands-Bro. Ett villainbrott och ett försök till inbrott, båda i Kungsängen, är "veckans värstingar". Som en förvarning om vad som eventuellt komma skall kan nämnas att man i Väsby haft ett stort antal cykelstölder i veckan, något som man varit ensamma om i hela Norrort. Dessa cykeltjuvar kan ju röra på sig till angränsande kommuner så tänk på att låsa fast din cykel ordentligt!

Strax efter 19 på söndagskvällen, den 8 mars, upptäcktes ett försök till Villainbrott på Ekhammarsvägen i Kungsängen. Tjuvarna hade inte lyckats ta sig in i villan, men däremot i förrådet. Se separat artikel.

Vid 22.30-tiden den 8 mars var en målsägande på väg att köra ut från en parkering på Assurs väg i Bro. En liten mörk bil kom då körande i mycket hög fart och svängde in på parkeringsplatsen. Målsägande fick väja för att undvika en frontalkrock och skadade då sin bil mot en sten. Den vårdslöst körande föraren svängde bara runt bilen och körde sedan tillbaka i samma höga hastighet. En anmälan om vårdslöshet i trafik och smitning upprättades.

Vid 21-tiden den 9 mars upptäckte målsägande att bostaden, en villa på Enköpingsvägen i kungsängen, haft oinbjudna gäster. Se separat artikel.

Strax efter klockan 02, natten mot den 10 mars, larmades Räddningstjänst till långtidsparkeringen i Bro Centrum där ett vittne upptäckt en bilbrand. Två bilar totalförstördes i branden och en tredje bil fick lättare skador på vänstra sidan. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Ett antal parkeringsskador har anmälts av bilägare i Kungsängen. Orsakar man en parkeringsskada och väljer att köra därifrån utan att på något vis meddela sig med bilägaren är det likställigt med smitning. På senare tid har ett flertal smitningar anmälts från parkeringarna vid Kungsängens centrum, så också den här veckan.