Hög spänningsfaktor när Bro IKs P99 gick obesegrade genom säsongen


Karin Sidén 2015-03-22

INNEBANDY   Bro IKs P99 gick obesegrade genom säsongen. I två serier. Inför helgens avslutande två omgånger hade laget sammanlagt 30 segrar och två oavgjorda matcher i två serier. Killarna bjöd publiken på mer spänning än skönspel, en hel del felpass och ett antal grymt snygga mål i matcherna mot Rotebro och Hawks och knöt till slut segerjublande i hop succésäsongen med ytterligare två segrar.

Att gå obesegrade genom två serier kan för den oinvigde låta som att man varit överlägsna och bara åkt till arenorna för att hämta hem poängen utan att behöva kämpa. Har man följt Bro IKs P99 under säsongen 2014/2015 vet man att ingenting kan vara mer felaktigt än den bilden. Som man jobbat! Inte bara fysiskt utan också mentalt.

I ett antal matcher har man varit just så överlägsna, med ett flyt och ett spel som gjort att motståndarna enbart agerat statister, totalt utspelade. Men i minst lika många matcher har man fått kämpa hårt mot starka lag och fått till avgöranden först i slutminuterna. En och annan match har man dessutom inlett direkt uruselt och själva blivit helt utspelade innan man tagit sig samman och orkat vända en väldigt dålig dag "på jobbet" till en seger.

Just en sådan match utvecklade sig säsongens sista grundspelsmatch till. Serietvåan Hässelby Hawks var mycket sugna på att avsluta säsongen med Bro IKs skalp och bjöd på en offensiv och fartfylld innebandy. Bro IK, möjligen skakade av stundens allvar, kunde inte alls möta upp utan radade upp felpass efter felpass som bäddade för Hawks. Hemmalaget Hawks förde spelet och kunde rättvist gå från 0-1 till 3-1 halvvägs in i den första perioden och såg ut att bli första och enda laget att spräcka segersviten. 

Bro IKs lagledning tog en time out i den 16de minuten och ingen i Hässelbyhallen kunde undgå att förstå vad budskapet till killarna var. Skärpning! Resultatet lät inte vänta på sig. 3-2 kom efter en dryg minut och resten av perioden såg matchen mer jämn ut. Den andra perioden började där den första slutat, med ett mer fokuserat Bro IK och ett Hawks som fick finna sig i att inte längre föra matchen. Kvitteringen till 3-3 kom tidigt och inte långt därefter kunde även 3-4 lysa upp på resultattavlan.

Hawks svarade med ett snabbt och snyggt kvitteringsmål och höll på så sätt liv i den spännande matchen. Bägge lagen hade en hel del bra chanser och publiken hade nog både magknip och hög hjärtfrekvens av ovissheten. Resultatet 4-4 stod sig länge, inte på grund av brist på målchanser, utan snarare tack vare stolpar, ribbor och en hel del bra räddningar av bägge målvakterna. Men till slut, med drygt tre minuter kvar, fick Bro hål på Hawks målvakt och av bara farten slank även 4-6 in mindre än minuten därefter. 4-6 blev också slutresultatet i den spännande seriefinalen i division 3.


Lördagens match i division 2 spelades mot Rotebro i Silverdalshallen. Rotebro bjöd på ettrigt spel med hög intensitet och kämparglöd och lyckades effektivt störa Bro IKs spel. Segern satt långt inne, men segersiffrorna skrevs till slut till 0-3 efter en storartad match av Bro IKs målvakt.