Rådiga tjejer stoppade gräsbrand från att sprida sig


Karin Sidén 2015-04-19

Tre mindre brandhärdar upptäcktes invid stängslet som går runt Brunnagården. Sammanlagt var det en yta av uppskattningsvis 20m2 som sveddes av elden. Brandmännen använde skum och vatten för att \
Bild:Läsarbild
Tre mindre brandhärdar upptäcktes invid stängslet som går runt Brunnagården. Sammanlagt var det en yta av uppskattningsvis 20m2 som sveddes av elden. Brandmännen använde skum och vatten för att "dränka" marken så att elden inte skulle kunna ta sig igen.

Vid 20-tiden på söndagen larmades Räddningstjänst till Artistvägen i Brunna där en gräsbrand upptäckts i närheten av Brunnagården. Fyra tjejer i 12-13-årsåldern sprang till närliggande COOP och fixade hinkar med vatten och påbörjade släckningsarbetet. På så sätt lyckades de sannolikt få stopp på eldens spridning.

Fyra tjejer i 12-13-årsåldern kunde tack vare rådigt ingripande på söndagskvällen vara med och släcka en gräsbrand på Marknadsstigen, gångvägen som går mellan COOP och Artistvägen i Brunna. När de passerade upptäckte de att det brann och sprang snabbt till COOP och hämtade hinkar med vatten som de använde för att påbörja släckningsarbetet. En närboende familj såg också röken och larmade 112. Mannen hjälpte sedan tjejerna med släckningsarbetet tills brandmännen var på plats.