Skottlossning i Bro


Karin Sidén 2015-07-05

Tidigt på söndagsmorgonen utbröt ett bråk vid Broterassen i Bro centrum mellan medlemmar ur en eller eventuellt flera familjer. Bråket eskalerade och slutade med skottlossning. Polis larmades till platsen där man påträffade en skottskadad person. Denne fördes till sjukhus för vård.

-Förhör pågår nu och förundersökningen är i full gång, så vi hoppas att vi vet mer senare i dag, men redan nu kan vi konstatera att det högst sannolikt rör sig om en intern uppgörelse, säger Fredrik Lundbergh, vakthavande befäl vid Norrortspolisen.

Klockan 05.40 på söndagen larmades polis till Broterassen i Bro centrum där vittnen hört upp till tre skott avfyras. Enligt Fredrik Lundbergh, vakthavande stationsbefäl vid Norrortspolisen, fann poliserna ganska omgående en skottskadad person.

-Man fann en lindrigt skottskadad person, skjuten i benet. Han fördes i ambulans till sjukhus för vård. Samtidigt frihetsberövade man fem personer som fördes till Sollentuna för förhör.

-Det rör sig så vitt vi kan bedöma om någon form av intern uppgörelse. Vi får se hur pass samarbetsvilliga de inblandade är, om det ens är möjligt att få reda på vad konflikten gäller. Förhören pågår nu och förundersökningen är i full gång, så vi hoppas att vi vet mer senare i dag, men det är som sagt högst sannolikt en intern uppgörelse som skett och som en "vanlig medborgare" - i det här fallet Bro-bo - inte skulle ha råkat ut för. Generellt kan man nog till och med säga att dylika skottskador mer är ett budskap, en signal, mer än något annat.